Футболіст з Харкова допоміг «Шахтарю» здобути вольову перемогу в драматичному поєдинку

24.02.2023 11:29 Спорт
Фото: shakhtar.com Фото: shakhtar.com
23 лютого донецький «Шахтар» грав матч у відповідь проти французького «Ренна» в рамках 1/16 фіналу Ліги Європи 2022/23. «Гірники» були дуже близькі, аби вилетіти, втім урятувалися в додатковий час, а потім виграли по пенальті. Долучився до цієї перемоги і уродженець Харкова Валерій Бондар, який провів увесь поєдинок.

Як передає медіа «Слобідський край», вчора, 23 лютого донецький «Шахтар» на виїзді зустрічався з французьким «Ренном» у рамках 1/16 фіналу Ліги Європи. Це був матч-відповідь. Перша гра тижневої давнини завершилася мінімальною перемогою «гірників» 2:1.

Господарі з перших хвилин почали тиснути на ворота українського клубу, втім забити бажаний швидкий м’яч не вийшло – надійно грав воротар донеччан Анатолій Трубін, який кілька разів урятував свою команду. «Шахтар» стримав стартовий натиск суперника і в середині першого тайму відкрив рахунок у матчі. Пішла подача з кутового, Артем Бондаренко скинув на Лассіну Траоре, який з близької відстані переграв воротаря опонентів Стіва Манданда. Однак цей гол відмінили після втручання VAR (система відеодопомоги арбітрам) – у момент передачі Бондаренко зіграв рукою. Після цього французи створили ще кілька моментів, однак розпечатати ворота Трубіна до перерви їм не вдалося.

Другий тайм, як і перший, господарі розпочали активно і на 52-й хвилині все ж таки вийшли вперед. Це Карл Токо-Екамбі пробив з лівого кута воротарського майданчика – м’яч від поперечини влетів у сітку воріт «гірників». Далі обидві команди мали шанси забити, втім скористатися цими можливостями не зуміли, тому матч перейшов в овертайм. На 106-й хвилині французи подвоїли перевагу, у порожні ворота забив Ібрагім Салах. У такій ситуації українцям треба було забивати хоча б раз, аби перевести гру в серію післяматчевих пенальті. І «гірники» це зробили на передостанній хвилині додаткового часу. Невен Джурасек виконав передачу, яку у власні ворота зрізав захисник «Ренна» Жанюель Белосян – 2:1.

А в серії пенальті сильнішими виявилися українські футболісти – 5:4. Увесь поєдинок на полі провів уродженець Харкова Валерій Бондар, який не зумів відзначитися з позначки у післяматчевій серії – він не влучив у лівий кут.

Сьогодні, 24 лютого, пройде жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи 2022/23, за підсумками якого визначиться наступний суперник «гірників». Українці можуть зіграти з одним з цих вісьмох колективів:

  • «Арсенал» (Лондон, Англія);
  • «Бетіс» (Севілья, Іспанія);
  • «Реал Сосьєдад» (Сан-Себастьян, Іспанія);
  • «Фейєнорд» (Роттердам, Нідерланди);
  • «Фенербахче» (Стамбул, Туреччина);
  • «Ференцварош» (Будапешт, Угорщина);
  • «Фрайбург» (Німеччина);
  • «Юніон Сент-Жиллуаз» (Брюссель, Бельгія).

Нагадаємо, в середині цього місяця екс-гравець «Шахтаря» Михайло Мудрик провів дебютний матч у Лізі чемпіонів за нову команду. Минулих вихідних у Краснограді провели благодійний турнір з футзалу, а у Харкові команди з деокупованих громад Харківської області розіграли незвичний кубок

Автор: Савелій Мякушко

Теги: