Харківський важкоатлет виборов «срібло» на чемпіонаті Європи (фото)

14.02.2024 15:45 Спорт
Павло Заліпський / Фото: ХОВА Павло Заліпський / Фото: ХОВА

Павло Заліпський з Харкова здобув срібну медаль на чемпіонаті Європи з важкої атлетики, який наразі проходить в Болгарії.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ХОВА.

На цьогорічному чемпіонаті харківський спортсмен Павло Заліпський зміг підняти у ривку 126 кілограмів. Цей виступ приніс хлопцю «срібло» у ваговій категорії до 61 кілограма.

У наступній вправі – поштовх – важкоатлет показав результат 145 кілограмів та посів шосте місце. У підсумку, за сумою двоборства (271 кілограм) він зупинився за крок від п'єдесталу пошани, посівши на чемпіонаті четверте місце, йдеться у повідомленні.

Результат Павла за сумою двоборства на 1 кілограм перевершив Шота Мішвелідзе з Грузії, який став третім. Друге місце посів болгарин Іван Дімов (280 кілограмів), а чемпіоном Європи у цій вазі також став важкоатлет з Болгарії Габріель Марінов (281 кілограм). 

Змагання триватимуть з 12 по 20 лютого.

Чемпіонат Європи з важкої атлетики 2024

Павло Заліпський (зліва) на чемпіонаті Європи з важкої атлетики / Фото: ХОВА

Нагадаємо, харків’янка Каміла Конотоп стала абсолютною чемпіонкою Європи з важкої атлетики. У категорії до 59 кг 22-річна спортсменка встановила рекорд Європи у ривку, піднявши вагу 106 кг.

Вже за декілька місяців Каміла стала срібною призеркою чемпіонату світу. Міжнародне спортивне змагання проходило в Саудівській Аравії. У ньому взяли участь найсильніші спортсмени зі 117 країн світу.

Автор: Анна Хливнюк