Хто вийшов у півфінал Кубка Харківщини з футболу

09.11.2021 13:30 Спорт
Фото: ФК «Універ-Динамо» Фото: ФК «Універ-Динамо»
Головною сенсацією матчів-відповіді 1/4 фіналу Кубка Харківської області з футболу стала перемога «Великого Бурлука» над солоницівським «Енергетиком».

У суботу, 6 листопада, відбулися другі матчі Кубка Харківської області з футболу серед аматорських команд пам’яті М. Т. Уграїцького сезону 2021 року. Після перших поєдинків інтрига залишалася лише в матчі між чинним чемпіоном Вищої ліги харківським «Універ-Динамо» та першоліговим «Золочевим». Перший матч в обласному центрі несподівано завершився нічиєю 1:1. У матчі-відповіді золочівці на своєму полі дали гідний бій більш іменитому супернику, але все-таки мінімально поступилися 2:3 і вилетіли зі змагань.

У півфіналі «Універ-Динамо» зустрінеться з «Лозовою-Панютине», яка не мала жодних проблем з «Кирилівкою». У другому матчі лозівчани на виїзді розгромили суперника 6:3 і з підсумковою перемогою за сумою двох поєдинків 12:4 пройшли в наступний раунд.

Головна сенсація других чвертьфінальних матчів прогриміла у Великому Бурлуці. Там однойменна команда, для якої матчі Кубка стали дебютними на обласному рівні, вдома приймала срібного призера останнього розіграшу Вищої ліги солоницівський «Енергетик». Перший матч завершився розгромною перемогою «енергетиків» 8:0, що зробило матч-відповідь простою формальністю. Втім це ніяк не применшує їх подвиг, якій вони здійснили.

Читайте також: Інвестиція в майбутнє: у Бердянці побудували сучасне футбольне поле

По ходу матчу гравці «Великого Бурлука» програвали 0:1, утім у підсумку змогли здобути вольову перемогу 4:2. Таким чином, великобурлуччани закінчили турнір на мажорній ноті, а «енергетики» вийшли у півфінал, де зустрінуться з куп’янським «Металургом», який цьогоріч у Першій лізі виборов срібні медалі.

У чвертьфіналі куп’янчани пройшли валківський «Маяк». Спершу «Металург» удома розгромив суперника 5:2. Після першого тайму матчу-відповіді «Маяк» був дуже близький, аби з потрібним рахунком обіграти опонента і пройти далі. Валківчани пішли на перерву, ведучи в рахунку 2:0. У другому таймі їм треба було забивати ще один і не пропускати, втім з цим завданням господарі впоратися не зуміли. Гості у другій половині гри забили двічі і в підсумку зіграли внічию 2:2.

Перші півфінальні матчі пройдуть у суботу, 13 листопада. «Універ-Динамо» прийматиме «Лозову-Панютине», а «Металург» вдома зустрінеться з «Енергетиком».

Автор: Савелій Мякушко