Чемпіонат Харківської області з футболу: дострокова перемога «динамівців»

28.09.2021 09:09 Спорт
Фото: ФК «Універ-Динамо» Фото: ФК «Універ-Динамо»
Харківський «Універ-Динамо» зумів захистити титул чемпіона Харківщини з футболу. «Динамівці» на виїзді мінімально здолали ФК «Богодухів» 1:0, завдяки чому за два тури до кінця першості завоювали бажані золоті медалі.

У суботу, 25 вересня, пройшли матчі 19-го туру чемпіонату Харківської області з футболу серед аматорських команд. Цими вихідними дострокове чемпіонство вдалося оформити чинному переможцю Вищої ліги харківському «Універ-Динамо». Підопічні Сергія Сизихіна на виїзді зустрічалися з «Богодуховим», який бореться за бронзові медалі першості. Долю матчу вирішив єдиний гол у першому таймі, автором якого став гравець «динамівців» Віталій Собко.

– У першому таймі «Універ-Динамо» нас переграло, забили гол, який вирішив долю матчу. У другому таймі спробували переламати хід зустрічі, кинули всі сили вперед, щоб відігратися. Були у нас непогані моменти, але реалізувати їх не змогли. Щоб домогтися позитивного результату, не вистачило холоднокровності в завершенні атак. Думаю, всі переживали за результат, на гравцях лежала велика відповідальність, тому не вистачило впевненості і спокою, – вважає головний тренер «Богодухова» Сергій Рижих.

Зараз на «Богодухів» чекає виїзний матч проти солоницівського «Енергетика», а в останньому турі богодухівці прийматимуть первомайський «Квадро».

– Я так розумію нам треба вигравати дві гри і сподіватися на нічию між «Квадро» та «Лозовою-Панютине». Тільки в такому випадку ми візьмемо бронзові медалі, але це, звичайно, малоймовірно, хоча в футболі все може бути. Будемо йти до кінця, відступати нікуди, зараз будемо виходити і налаштовуватися тільки на перемогу, іншого варіанта в нас немає, – зазначає Сергій Рижих.

Читайте також: «Металіст» у Харкові здобув вольову перемогу над командою Української Прем’єр-ліги. Фото

Залишилися в боротьбі за бронзу

Важливу перемогу у боротьбі за бронзові медалі здобув ФК «Лозова-Панютине». Лозівчани вдома приймали солоницівський «Енергетик», який іде другим. Господарі обіграли суперника 3:0.

– Доволі непроста перемога. На старті матчу вони трохи більше володіли ініціативою. У другій половині стартового тайму ми почали вирівнювати гру і відкрили рахунок, Кирило Гребенюк вдало зіграв на добиванні. А потім по­двоїли рахунок винятково завдяки індивідуальним діям Гребенюка, який з флангу обіграв центрального захисника, пройшов до воріт і точно пробив. У другому таймі суперник перебудувався, почав грати в два нападаючих, проте до по-справжньому небезпечних моментів справа не доходила. А потім ми забили і третій м’яч, – розповідає головний тренер «Лозової-Панютине» Сергій Лученцов.

Тепер лозівчани серйозно налаштовуються на найближчу гру, яка буде вирішальною.

– Грою команди з «Енергетиком» задоволений, установку на матч виконали. Це був для нас останній бій, якщо б не виграли, то боротьба за призові місця б закінчилася. А так вона про­довжується. І тепер вирішальний матч буде на виїзді з первомайським «Квадро». Нам потрібна тільки перемога, на яку і будемо налаштовуватися, – підкреслює Сергій Лученцов.

Первомайський «Квадро», який наразі є фаворитом у боротьбі за бронзу, вдома впевнено розібрався з останньою командою першості харківським «ОККО 2020» – 9:0.

У ще одному матчі «Зміїв» удома обіграв харківський «Динамік-ХНУРЕ» 2:0. Дубль оформив Віталій Чеховський, реалізувавши пенальті в кожному з таймів.

Таким чином, переможець Вищої ліги «Універ-Динамо» після 19 турів набрав 49 очок. «Енергетик», який іде другим, у своєму активі має 38 залікових балів. На п’ять менше, 33, у третього «Квадро». Завдяки останній перемозі «Лозова-Панютине» піднялася на четверту сходинку, маючи в своєму активі 30 очок. На один бал менше, 29, має «Богодухів», який іде п’ятим. Шосту сходинку посідає «Зміїв», у нього 23 очки. У сьомого «Динаміка-ХНУРЕ» 15 пунктів. І восьмий «ОККО 2020» має у своєму активі три очки.

Читайте також: «Вовчанськ» здобув четверту перемогу в Другій лізі

Зіграли впевнено

Два цікаві поєдинки Першої ліги пройшли в Балаклії і Золочеві, де лідери першості гостили в команд, що борються за бронзові медалі. Тож балаклійський «Цементник» приймав новоспеченого чемпіона сахновщинський «Колос». Матч видався видовищним і результативним, а перемогу здобули господарі 5:3. У гостей дублем відзначився Ярослав Гусак, який бореться за звання найкращого бомбардира першості. Наразі з 26 голами він лідирує у бомбардирських перегонах, випереджаючи свого найближчого переслідувача Олександра Холодкова з куп’янського «Металурга» на два м’ячі.

– Доволі впевнено зіграли в цьому матчі, хоча і грали напіврезервним складом, оскільки не було 4–5 ключових гравців. Швидко забили, а згодом подвої­ли перевагу. Потім неуважність, власні помилки –  і рахунок вже 2:2. Гра складалася нервово, але потім зібралися і все вийшло, забили ще три голи і перемогли. Може, на результаті і позначилася відсутність турнірної мотивації в «Колоса», але і ми грали добре, претензій до хлопців немає, – розповідає головний тренер «Цементника» Денис Дяченко.

У наступному турі балаклійці поїдуть у Куп’янськ у гості до «Металурга», а завершуватимуть чемпіонат домашнім матчем проти «Крем’янця».

– Вважаю, що ми незаслужено перебуваємо на четвертому місці, де розташовуємося наразі. Багато хто каже, що ми демонструємо хорошу гру, так начебто і багато забиваємо, втім не вистачає концентрації, щоб зберегти позитивний рахунок. Звісно, хочемо завоювати бронзу, за що і будемо битися, – зазначає Денис Дяченко.

Читайте також: Чемпіонат Харківської області з футболу: історичне чемпіонство «Колоса». Фото, відео

Треба порадувати вболівальників

Головний тренер «Колоса» Роман Какадій сказав, що матч вийшов видовищним з купою гольових моментів.

– Вийшов такий матч, який міг закінчитися з рахунком 18:15. Гра без центру поля, що в них купа моментів, що в нас, – ділиться Роман Какадій. – У другому таймі травму отримав наш єдиний у заявці на сезон воротар Олександр Какадій, тому довелося ставати польовому гравцеві. Потім у кінцівці матчу залишилися вдесятьох. Але, незважаючи на це, створювали моменти і могли ще забивати, потрапляли в каркас воріт, але і вони могли забивати. Головне, що Ярослав Гусак оформив дубль, на цьому й акцентували основну увагу. Треба, щоб у матчах, які залишилися, він забив якомога більше. І найближчої суботи, 2 жовтня, в нас у Сахновщині буде нагородження, тому перед своїми уболівальниками ми хочемо продемонструвати хорошу гру проти валківського «Маяка».

У цьому турі Холодков теж відзначився, але один раз. Він у першому таймі відкрив рахунок у виїзному матчі «Металурга» проти «Золочева», втім втримати перемогу куп’янчанам не вдалося. Золочівці після перерви зрівняли рахунок, пенальті реалізував Єгор Чегурко.

Дуже важливу перемогу в боротьбі за бронзові медалі першості здобув ізюмський «Крем’янець». Ізюмчани вдома приймали останню команду першості ФК «Кирилівка», розгромивши суперника 8:0.

Другу перемогу поспіль здобув валківський «Маяк», який у рідних стінах розгромив слобожанський «Гудвін» 3:0. Усі три м’ячі господарі провели по перерві.

Після 19 турів переможець Першої ліги «Колос» набрав 47 очок. У другого «Металурга» в активі 38 залікових пунктів. Ізюмський «Крем’янець», який іде третім, має 33 очки. На четверте місце піднявся балаклійський «Цементник», у нього 31 очко. На один пункт менше, 30, має «Золочів», він іде п’ятим. На шостій сходинці розташовується «Маяк», у якого 19 очок. На сьомому місці йде «Гудвін» з 10 балами. В останньої «Кирилівки» шість очок.