Команди з чотирьох громад Харківщини зіграють у фіналі «Металіст-Ліги»

17.02.2022 12:00 Спорт
Фото: liga.metalist.ua Фото: liga.metalist.ua
Визначилися фіналісти в усіх п’ятьох лігах зимового розіграшу аматорського міні-футбольного турніру «Металіст-Ліга», який проходить у Харкові. 

Одну з двох путівок у фінал Першої ліги між собою розігрували обласні команди – «Бурлук» (Великобурлуцька громада) та FC Malaya Rogan’ (Вільхівська громада). І колектив із Малої Рогані став одним із двох команд, які зуміли вийти у фінал, програвши перший поєдинок. 

У матчі тижневої давності колектив Владислава Томаха поступився 2:4. У матчі-відповіді їм удалося зробити, мабуть, найголовніше, стримати «стовпа» суперника, найкращого бомбардира ліги Дмитра Олійникова, який оформив дубль у першому матчі. Наразі він пішов з поля без забитого м’яча. Багато в чому це заслуга гравця FC Malaya Rogan’ Андрія Яковенка, який був «приклеєний» до свого опонента протягом усієї гри, плюс партнери Андрія завжди були на підстраховці. Наприклад, на старті поєдинку Олійников мав хорошу нагоду відзначитися. Перший його удар відбив воротар, Дмитро намагався добити, але не встиг – одразу двоє гравців команди-суперниці самовіддано кинулися у підкаті, встигнувши вибити м’яч.

Рахунок у матчі на 10-й хвилині відкрила Malaya Rogan’, відзначився Олександр Лукашенко, який пропускав першу гру через червону картку. Проте суперник швидко поновив паритет зусиллями Михайла Сбітнєва. На 19-й хвилині найкращому бомбардиру колективу з Вільхівської громади Андрію Яковенку вдалося зробити те, що не вийшло у матчі регулярної першості, а саме реалізувати десятиметровий удар. Ще до перерви лідер подвоїв свою перевагу, відзначився їх капітан Владислав Томах. Перед перервою «Бурлук» скоротив відставання у рахунку, забив Олександр Воловик.

Читайте також: Харківщину на зимовій Олімпіаді представлятимуть чотири спортсмени

У другому таймі протягом однієї хвилини Malaya Rogan’ «вистрілила дуплетом», зробивши потрібний для себе рахунок 5:2. Доволі швидко Олександр Сіренко відіграв один м’яч, зрівнявши рахунок за сумою двох матчів. У команд, щоб не доводити справу до пенальті, було близько половини тайму, однак у час, що залишився, вони діяли вже обережніше. І чудовим завершенням такого напруженого двоматчевого протистояння стала серія пенальті.

У колективу з Великобурлуцької громади у «рамку» став їх капітан, польовий гравець Олександр Воловик. І ця «футбольна лотерея» для нього почалася просто чудово – він потягнув перший удар від Андрія Яковенка. Однак потім усі старання Воловика звели нанівець партнери, які не зуміли реалізувати дві «точки». У підсумку Malaya Rogan’ виграла серію 4:2 і вийшла у фінал. Для команди з Вільхівської громади це вже другі «точки» у «Металіст-Лізі», і поки що вони мають 100-відсотковий показник у них.

До речі, ці півфіналісти, втім як і інші команди, були в захваті від стану поля у матчах-відповідях. Про це повідомляється на сайті турніру.

Золоті медалі команда Владислава Томаха, який забив переможне пенальті, оспорюватиме з колективом з Куньєвської громади IRFCM TEMP Lipchanivka. Підопічні Віктора Шкарлета вирішили долю цього протистояння ще тиждень тому, коли обіграли «220 вольт» 8:0. Колектив з Ізюмщини виграв і зараз, але зробив це скромніше – 5:2.

У фіналі Третьої ліги гратиме дебютант «Металіст-Ліги» Comeback, який більш ніж наполовину складається з уродженців Лозівської громади. У першому матчі колектив Олега Коломійця виграв у «Спарти» 3:2. На 40-й хвилині на табло був рахунок 2:2, однак команда, що лідирувала за сумою двох матчів, не допустила камбек, вигравши і другу зустріч – 5:3.

І у вирішальному матчі Четвертої ліги також знайшлося місце для команди з області. За золоті медалі боротиметься люботинська команда «Север». Вона у першій грі обіграла Next 4:2. Друга зустріч теж залишилася за підопічними Андрія Кіяна – 6:5. Рівно половину голів переможців забив найкращий форвард ліги Дмитро Крісанов, на рахунку якого 25 голів.

Автор: Савелій Мякушко