Лунін з міста Красноград виграв серію пенальті у чвертьфіналі Ліги чемпіонів

18.04.2024 12:51 Спорт
Фото: dynamo.kiev.ua Фото: dynamo.kiev.ua

Воротар з міста Красноград Харківської області Андрій Лунін допоміг мадридському «Реалу» здолати «Манчестер Сіті» і вийти до півфіналу Ліги чемпіонів.

Як передає медіа «Слобідський край», вчора, 17 квітня, мадридський «Реал» у рамках другого матчу чвертьфіналу Ліги чемпіонів 2023/24 на виїзді зустрічався з чинним переможцем змагань «Манчестер Сіті». Нагадаємо, тиждень тому зустріч у столиці Іспанії закінчилася результативною нічиєю 3:3.

У другому матчі протистояння з англійцями, як і у першому, ворота «вершкових» захищав уродженець міста Красноград Андрій Лунін. Гості вже на 12-й хвилині відкрили рахунок, відзначився Родріго. «Манчестер Сіті» контролював хід гри протягом усього поєдинку, створював небезпечні моменти, однак Андрій Лунін неодноразово рятував свою команду. Втім англійці все ж відновили паритет, на 76-й хвилині відзначився Кевін Де Брюйне. В основний час команди не визначили сильнішого, тому на колективи очікувало ще два додаткові тайми. За ці 30 хвилин забитих м’ячів не було, все вирішувалося у серії післяматчевих пенальті, де Лунін двічі відбив удари суперника і вивів свою команду до півфіналу Ліги чемпіонів.

– Емоції просто переповнюють, красноградці дуже раді успіху Андрія. На мою думку, наразі це найкращий матч у кар’єрі Луніна. Головний тренер «Реала» Карло Анчелотті повірив у воротаря, а той виправдав його довіру, – каже в розмові з кореспондентом медіа «Слобідський край» перший тренер Луніна Іван Манько.

Мадридці розіграють путівку до фіналу з мюнхенською «Баварією». Перший поєдинок відбудеться 30 квітня – 1 травня, а гра у відповідь пройде за тиждень, 7-8 травня.

Нагадаємо, спортсмени з Харківщини здобули нагороди чемпіонату Європи з боксу.

Також ми розповідали, що спортсменка з Харкова виборола бронзову медаль на Кубку світу з важкої атлетики.

Автор: Савелій Мякушко