Олександр Гладкий розповів подробиці переходу до лозівського «Авангарду»

26.01.2024 18:35 Спорт
Фото: ФК «Авангард» Фото: ФК «Авангард»

Новоспечений зірковий гравець лозівського «Авангарду» Харківської області Олександр Гладкий в ексклюзивному інтерв'ю медіа «Слобідський край» розповів, чому він вирішив приєднатися до цього клубу та які цілі ставить перед собою.

– Як з’явився варіант з «Авангардом» та чи не було запрошень від професійних команд?

– Наразі вже недоречно казати, були чи ні запрошення від професійних клубів. З’явилося запрошення від президента «Авангарду», якого я дуже добре знаю. Подумав, чому б і не прийняти цю пропозицію. Може, настав час повернути борг. Саме це місто, де я народився, дало мені шлях у великий футбол. У мене є і наснага, і вміння, яке я здобув під час кар’єри, аби допомогти місцевій команді прогресувати.

– Не боялися їхати на Харківщину, знаючи, що тут вкрай напружена ситуація, особливо останній місяць?

– Ні, такого не було. У мене в Лозовій живуть батьки, брат. Я знаю, яка в місті ситуація, і анітрохи не хвилювався за це.

– Ви поїхали з Лозової понад 20 років тому. Як для вас за цей час змінилося місто?

– Так, через 23 роки я повернувся до Лозової як футболіст. Звісно, за цей час був тут, приїздив до батьків. Лозова змінюється у кращу сторону, це видно. Залишилося змінити футбол.

– 20 січня ви провели дебютне тренування з новою командою. Перші враження від колективу?

– Я більше спостерігав, ніж брав активну участь у тренуванні. Дуже гарна команда. Молода, перспективна, є куди рухатися. Дуже сподобалися хлопці: молоді, енергійні, мають певний клас. У них тут є все для розвитку, все тільки в їх руках. Зі свого боку допомагатиму як зможу: і словом, і ділом. Завжди відкритий для спілкування, для порад, тому, думаю, все буде добре.

– Вже зверталися до вас за порадою молодші партнери по команді?

– Поки що ні, але, думаю, все ще попереду.

– В «Авангарді» ви будете не тільки футболістом, а й спортивним директором. Які цілі ставите перед собою в обох цих амплуа?

– Для мене завжди в пріоритеті були не особисті цілі, а командні. Головна мета, щоб лозівський «Авангард» вийшов на професійний рівень і брав участь у змаганнях під егідою УПЛ. Бачу, що керівництво клубу багато чого робить для цього. Ми працюємо над тим, аби запрошувати хороших футболістів без огляду на важку ситуацію в країні. Я звичайний лозівчанин, не ставлю себе вище решти гравців команди. Ми всі разом прямуватимемо до нашої мети.

Нагадаємо, що «Авангард» тренує колишній наставник «Металіста».

Раніше ми повідомляли, що Андрій Лунін з міста Красноград виграв Суперкубок Іспанії.

Автор: Савелій Мякушко