Першість Харківського району з футболу: чинний чемпіон зазнав дебютної поразки

05.07.2023 11:49 Спорт
Фото: cnet.com Фото: cnet.com

Минулої неділі, 2 липня, відбулися матчі дев’ятого туру чемпіонату Харківського району з футболу. В одному з них зустрічалися представники Пісочинської громади – коротичанський «Промінь» і ФК «Березівка».

Вперше пропустили шість голів

Як передає медіа «Слобідський край», після дев’ятого туру чемпіонату Харківського району з футболу визначився одноосібний лідер нинішньої першості. Йдеться про сковородинівську «Ниву». Протягом кількох турів без втрати очок йшли чотири команди. Першим з когорти лідерів почав програвати коротичанський «Промінь», потім дебютну поразку в цьому чемпіонаті зазнав МСК «Харків». А тепер у графі «поразки» зник нуль і в чинного переможця першос­ті ФК «Березівка». Ця втрата очок відбулася у дербі Пісочинської громади проти коротичанського «Променя».

Рахунок у матчі був відкритий у середині тайму, відзначився гравець «Променя» Микита Фоменко. За кілька хвилин завдяки голу Дмитра Сидоренка коротичанці подвоїли свою перевагу. А ще до перерви рахунок став розгромним, третій м’яч провів Антон Кістанов. У другому таймі «Березівка» зусиллями Віталія Собка відіграла один гол, утім Володимир Середницький швидко повернув «Променю» гандикап у три м’ячі. В останній десятихвилинці коротичанці забили ще двічі. Результативні удари на рахунку Владислава Бабія та Даниїла Цопи.

– Перша половина стартового тайму була дуже напруженою, моменти були і в них, і в нас. Нам удалося за кілька хвилин забити двічі, це багато в чому й вплинуло на кінцевий результат матчу. Це наша найкраща гра в цьому сезоні: команда старалася, правильним чином налаштувалася на гру. Протягом двох таймів хлопці віддавалися на повну, рахунок був 5:1, а вони все одно грали до кінця і ще забили, – говорить тренер «Променя» Іван Бідоленко.

Головний тренер «Березівки» Руслан Щербак вважає, що в цьому матчі їх повністю переграли.

– Ми в цій грі недорахувалися з різних причин кількох наших основних гравців, зокрема найкращий бомбардир цього сезону Олександр Собко пропускав матч через травму. Плюс не налаштувалися належним чином на гру. Катастрофи ніякої немає, але шість голів за гру в 21-му столітті ми ще ніколи не пропускали, – каже Руслан Щербак.

Сковородинівська «Нива» сповна скористалася осічкою березівців і вийшла в одноосібні лідери. Це сталося завдяки розгромній перемозі команди із Золочівщини над «Дергачами» 4:0.

Грали лише місцеві вихованці

Найрезультативнішою і, мабуть, найцікавішою зустріччю дев’ятого туру вийшла гра між люботинським «Дербі» і представником Чугуївської громади СК «Кам’яна Яруга». Це була зустріч сусідів по турнірній таблиці, які перед очним поєдинком ділили між собою 5–6 місця.

Господарі, гравці «Дербі», дуже швидко вийшли вперед, забив Ілля Луговий. У першому таймі суперник не тільки зумів зрівняти рахунок, а й вийти вперед. Спочатку відзначився Сергій Дудник, а потім забив Сергій Бочаров – прямим ударом зі штрафного в дев’ятку. До речі, він є найкращим голеодором команди з п’ятьма голами, чотири з яких забив зі штрафних. Утім на перерву команди пішли за нічийного рахунку. Наприкінці тайму Луговий оформив дубль, реалізувавши пенальті.

Старт другого тайму люботинці провалили, програючи в середині заключної половини гри 2:5. Хет-трик оформив В’ячеслав Стєбаєв. Господарі не здалися, й наприкінці гри рахунок уже був 4:5, дублем відзначився Денис Волохов. На порятунок у люботинців залишалося кілька хвилин, утім забити бажаний п’ятий м’яч їм не вдалося – 4:5.

– Така гра для глядача – те, що треба, а для тренера – одне нервування. Грою нашої команди задоволені. З’явля-ється зіграність, якби ще склад збирався, то й кращими результати були б, а так у нас кожен матч пропускають 3–5 основ­них гравців, – говорить помічник головного тренера СК «Кам’яна Яруга» Сергій Кузьмичов.

Головний тренер «Дербі» Максим Бондаренко розповів, чим саме він залишився незадоволеним у грі своєї команди.

– Від гри враження негативне, оскільки було дуже багато помилок в обороні. Суперник забив у всі моменти, що в них були, на жаль, ми ці шанси їм подарували самі. У них колектив непоганий, хлопці технічні, різкі. Плюс у тому, що наша команда все одно виявила характер і спробувала змінити хід гри, поступаючись у три м’ячі. Коли скоротили відставання в рахунку до мінімального, подумали, що можемо зіграти внічию. І могли робити 5:5. На останній хвилині ми мали момент зрівняти, але воротар їх урятував, – каже Максим Бондаренко.

За його словами, у цій грі за «Дербі» зіграли винятково вихованці місцевої ДЮСШ, середній вік команди в цьому матчі – приблизно 20 років.

Упевнену перемогу в дев’ятому турі здобув циркунівський «Авторитет», який обіграв одного з аутсайдерів змагань – безлюдівський «Альянс» 3:0. З такою ж різницею м’ячів закінчився матч ФК «Високий» – «Енергетик-2» (Солоницівка) на користь перших – 5:2. Ще один запланований цими вихідними матч між МСК «Харків» та бабаївським «Колосом» не відбувся, оскільки команда з Височанської громади попросила перенести поєдинок.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як на молодіжному чемпіонаті Європи збірна Україна за участі гравців з Харківщина зіграли проти Хорватії, Румунії, Іспанії та Франції.

Більше новин Харківський район читайте на нашому сайті.

Більше новин спорту читайте на нашому сайті.

Автор: Савелій Мякушко

Теги: