Зимовий чемпіонат Харківщини: гольові рекорди та жорстка конкуренція

22.02.2022 14:15 Спорт
Фото: ФК "Універ-Динамо" ХНУВС Фото: ФК "Універ-Динамо" ХНУВС
Завершився другий тур зимового чемпіонату Харківської області з футболу. У групі A лідери укріпили своє турнірне становище, у групі B конкуренція тільки посилилася.

Другий футбольний тур у групі A розпочався з матчу сахновщинського «Колоса» проти харківського «Універ-Динамо». Цього разу тогорічний чемпіон Харківської області ФК «Універ-Динамо» здобув доволі впевнену перемогу. «Динамівці» із самого початку взяли ініціативу в свої руки і вже на 12-й хвилині відкрили рахунок. Другий м’яч не змусив себе довго чекати та був забитий уже на 14-й хвилині. Голи забили Жила та Омельченко відповідно. «Колос» під кінець першого тайму почав робити свої небезпечні відповіді, проте на результат вони не вплинули. Другий тайм здебільшого відзначився двома вилученнями гравців «Колоса» – Солодовика та Ефіца – за неспортивну поведінку та нецензурні вислови на адресу арбітра матчу. Рахунок так і залишився 2:0 на користь «динамівців».

Другий матч першого дня туру впевнено можна назвати центральним, адже тут зійшлися у протиборстві команди, які у першому турі організували неймовірну гольову феєрію, забивши 10 голів за тур на двох, та одразу зайняли передові позиції в турнірній таблиці. Мова йде про гру між шульгинським «Скіфом» (Луганська область) та «Лозовою-Панютине». Цього разу також не обійшлося без великої кількості забитих м’ячів. Уже на 2-й хвилині «скіфи» силами Лещенка відкрили рахунок, що задало тон матчу. На 33-й хвилині почався своєрідний гольовий пінг-понг. Найкращий бомбардир першого туру Холодков подвоює перевагу представників Луганщини. Через 3 хвилини лозівчанин Гребенюк відіграє один м’яч, проте знову через 3 хвилини Холодков своїм другим забитим м’ячем повертає перевагу. Другий тайм запам’ятався лише голом Яковлева, який остаточно добив «Лозову-Панютине» та закріпив рахунок 4:1 на користь «Скіфа». 

У другий ігровий день другого туру група A не перестала дивувати прихильників футболу. Тут знову у двох матчах було забито сумарно 12 голів.

Перший матч у чемпіонаті ФК «Енергетик-Goodwin» обернувся для них суцільною катастрофою. Валківський «Маяк» пройшовся катком по опонентах. Хоча у першому таймі, попри швидкий гол Василенка на 9-й хвилині, такий результат не був закономірним. Валківці вимотали свого супротивника та, починаючи із середини другого тайму, почали поступово «вбивати» надію «Енергетика-Goodwin» на перемогу. Спочатку на 61-й хвилині Петров забиває другий для «Маяка» гол. На 71-й Комісаров збільшую перевагу. На 75-й Василенко оформлює дубль. І врешті на 79-й хвилині Коденко робить рахунок непристойним та ставить жирну крапку в цьому матчі. Прекрасна перемога валківського «Маяка», і дуже поганий старт для «Енергетика-Goodwin», що на останній хвилині матчу залишився без гравця Курзенкова через вилучення.

— Ще 2-3 роки тому гра валківського «Маяка» залежала лише від приїжджих гравців, а результати прямо пропорційно від їхнього рівня майстерності. Простими словами – сьогодні є гроші, є команда, завтра немає і футбол у місті відсутній. За останній час ситуація у Валках кардинально змінилася. «Плоди» праці місцевих фахівців побачили усі. З кожним матчем відсоток юних вихованців місцевого футболу у складі команди зростає, а з ним зростає і популярність колективу у Валках, – таким коментарем відмічає валківську команду Харківська обласна асоціація футболу у Фейсбук.

Головним відкриттям туру стала команда балаклійського «Цементника». Вони поставили в цьому турнірі рекорд за кількістю забитих голів в одному матчі. Їх гра проти безлюдівського «БФК» закінчилася з рахунком 7:0. Як і у минулій грі, фаворити забили доволі швидкий гол на 11-й хвилині силами Луценка, проте перший тайм так і завершився з мінімальною перевагою. Другий тайм не дав жодного шансу «БФК». Шість голів – хет-трик Зорі (на 36-й, 64-й та 70-й хвилинах), дубль Думи (на 58-й та 80-й хвилині) та гол Мизюка (на 62-й хвилині) зробили цей матч найбільш примітним на цей час розіграшу чемпіонату.

ФК «Майстер М’яча» в цьому турі групи A участі не брав.

Читайте також: Сезон обіцяє бути гарячим: огляд першого туру зимового чемпіонату Харківщини

Група B розпочалася з матчу «Універ-Динамо-2» проти ФК «Золочів». «Золочівці» розпочали гру активніше та першими отримали можливість відкривати рахунок, проте не реалізували цю перевагу. Натомість «динамівці» помилок не вибачають, і на 12-й хвилині Кучеренко відкриває рахунок. «Золочів» продовжив грати першим номером, проте «Універ-Динамо-2» добре захищався та врешті завдяки одній із контратак він подвоїв свою перевагу. Гол забив Абдессамат на 67-й хвилині. Матч закінчився з рахунком 2:0 на користь «Універ-Динамо-2».

Майже паралельно проходив матч первомайського «Квадро» із солоницівським «Енергетиком». Перший тайм був на користь «Квадро». З усіх своїх моментів вони реалізували лише один гол на 36-й хвилині, який забив Іщенко. Проте «Енергетик» вийшов у другий тайм більш зарядженим на перемогу і все ж таки вирвав її зусиллями Воробйова на 47-й хвилині та Пилипчука на 57-й, зробивши «камбек» у другому таймі. Кінцевий рахунок 1:2 на користь «Енергетика».

Останній матч цих вихідних відбувся між ФК «Салтів» та безлюдівським «Альянсом». «Салтівець» Книгін відкрив рахунок на 15-й хвилині. Увесь матч «Альянс» тримав рахунок мінімальним, проте під кінець гри Христенко двічі ламає оборону безлюдівців та забиває голи на 73-й та другій доданій хвилинах матчу. Впевнена перемога ФК «Салтів» 3:0.

Ще один матч групи B було перенесено. Також у цьому турі не грала команда «Крем’янець» з Ізюма.

Наразі в групі A є три лідери – «Цементник» (Балаклія), «Скіф» (Шульгинка) та «Універ-Динамо», які мають однакову кількість очок та випереджають один одного лише за різницею забитих та пропущених голів, але й ця різниця незначна. В групі B ситуація зовсім не однозначна, конкретних лідерів після другого туру там немає. Майже всі команди мають по 3 очки.

 

Автор: Олександр Манченко