Бійці бригади «Спартан» розповіли та показали, як проходить інтенсивний вишкіл

23.03.2023 12:52 Суспільство
Фото: Східне територіальне управління НГУ Фото: Східне територіальне управління НГУ

Штурмові підрозділи 3-ї бригади оперативного призначення «Спартан» проходять інтенсивний вишкіл. Гвардійці мають навчитися користуватися низкою зразків озброєння. Вони готуються до тактики дій у місті та лісовій місцевості. До програми входять також тактична медицина та інженерна підготовка.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Східне територіальне управління Національної гвардії України.

Боєць з позивним «Бізон» до військової служби був актором кіно та професійним спортсменом. Він знімався у серіалах та грав бандитів, бо має характерну зовнішність. Одна з прем’єр відбулася напередодні вступу до «Гвардії наступу». Шлях до бойового підрозділу виявився нелегким.

«До військ приєднався 26 лютого 2022 року. Спочатку пішов до добровольчого батальйону та перші півтора місяця боронив рідне місто Харків. Потім вирішив піти офіційно по мобілізації та потрапив спочатку в тилову частину Нацгвардії. Деякий час намагався перевестися знову до бойового підрозділу та дізнався про формування «Гвардії наступу», і зрозумів, що це  те, що мені потрібно», – розповідає чоловік.

У руках у бійця – штурмова гвинтівка системи булпап «Форт-221».

«Це – штурмова гвинтівка українського виробництва «Форт 221», зброя другого ешелону. Використовується у разі виникнення близького контакту, щоб ми могли придушити вогнем противника. Наша основна зброя – це снайперські гвинтівки», – ділиться «Бізон».

Його товариш – «Італієць» донедавна був реабілітологом та тренером. Зараз він опановує військову справу.

«У третій бригаді я з другої половини лютого, і одразу ж почалися активні навчання за всіма напрямками. Також я їздив проходити відбір на навчання за кордоном, пройшов його. У нас всі – добровольці! У нас всі хлопці, або служили дуже довго, або навіть з бойовим досвідом. А ті, хто без досвіду, типу мене, вони навчаються дуже активно, і готові йти у бій», – запевняє «Італієць».

Вишколом добровольців займаються досвідчені інструктори та офіцери.

«На даному етапі проводиться індивідуальна підготовка з основних предметів – вогневої, тактичної, інженерної підготовки та основ тактичної медицини. Готуємо бійців до штурмових дій у місті, сільській та лісистій місцевості. Серед озброєння, яке вивчаємо сьогодні тут: автоматичний гранатомет, великокаліберний кулемет, а також протитанкові керовані ракети», – пояснює офіцер НГУ Дмитро.

При цьому бригада «Спартан» бере активну участь у бойових діях. З грудня 2022 року гвардійці воювали у Бахмуті.

«Ми розпочали формування бойових груп. Програма досить серйозна. Вона розпочалася з лютого місяця. Вона буде надалі продовжуватись. Це довготривалий процес. Він розрахований до місяця-двох часу, залежно від фахівця і спеціаліста. Все заряджено на те, щоб виконати поставлену задачу Президента та Уряду щодо формування цих бригад», – розповів начальник Східного ТУ НГУ генерал-майор Олег Сахон.

«Харківська область входить у трійку лідерів по формуванню бригад «Гвардії наступу». Відбір пройшов у хлопців. Вони мотивовані. Всі проходить злагодження, навчання на сучасних видах озброєння. Власне кажучи, готуються далі захищати, відбивати та деокуповувати нашу територію», – зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов

Гвардійці бригади «Спартан» є питомою складовою Сил оборони України. Вони професійно нищать російських загарбників на східних рубежах й відчайдушно б’ються за волю та суверенітет українських земель.

Раніше ми розповідали історію мінометника Олега Бородая. Чоловік розповів про війну та творчість.

Нагадаємо, у Харківській області триває набір до «Гвардії Наступу». Приєднатися до формувань кличуть умотивованих та патріотичних громадян, які братимуть участь у звільненні тимчасово окупованих територій. Варто зазначити, що кампанія – не є мобілізацією населення, а кожен доброволець зможе самостійно обрати бригаду, до якої хоче долучитися

Записатися до нових, добре оснащених та підготовлених штурмових підрозділів «Гвардії наступу» можна у 10 Центрах надання адміністративних послуг Харківської області.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко