Боєць Ізюмського окремого батальйону про бої на Бахмутському напрямку

06.04.2023 12:22 Суспільство
Фото: Харківська окрема бригада ТРО Фото: Харківська окрема бригада ТРО

Військовослужбовець з позивним «Дизайнер» несе службу в Ізюмському окремому батальйоні територіальної оборони Харківської окремої бригади ТрО.

Історію бійця кореспонденту медіа «Слобідський край» розповіли в Харківській окремій бригаді територіальної оборони.

Олександр з позивним «Дизайнер» зараз служить сапером в Ізюмському окремому батальйоні територіальної оборони. До війни чоловік працював аналітиком та спеціалістом з безпеки в торговельних мережах. Не один місяць він ходив до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, щоб його взяли служити сапером.

«Чотири місяці оббивав пороги військкоматів, ходив, як на роботу, казав: «Я хочу бути сапером, я хочу бути сапером», поки не зустрів капітана батальйону, котрий так і зробив», – говорить Олександр.

Зараз «Дизайнер» разом з побратимами розміновує деокуповані території Харківської області. Чоловік брав участь у боях на Бахмутському напрямку, за що його нагородили медаллю.

«За хоробрість у бою я отримав, коли були на позиціях та прикривали гранатометника, щоб він гарно стріляв. Відбивали наступ ворожих сил, задача була – не дати їм пройти по посадці до наших позицій. У мене був звичайний автомат Калашникова, точно не знаю, влучили мої кулі в когось чи ні, не буду вигадувати якихось історій, але зранку, після цієї стрілянини, рашисти бігали та збирали своїх», – згадує військовий.

Чоловік уже має чимало планів на майбутнє. Серед них – усиновити дитину.

«В мене є чудова жіночка, коли закінчиться війна, ми візьмемо дитину, котра залишилась без батьків, це наші плани, й ми це зробимо обов’язково», – каже боєць.

Та найбільше бажання у захисника – перемога над ворогом.

Раніше ми розповідали про бійців 113-ї окремої бригади територіальної оборони, які розповіли, як захищають рідну Харківщину. А також про Михайла з позивним «Мішаня», який зараз служить в Ізюмському окремому батальйоні територіальної оборони.

Нагадаємо, 26 березня бійці Харківської окремої бригади ТРО, які воюють під Бахмутом, отримали нагороди.

Автор: Ксенія Карпенко

Теги: