«Тільки перемога»: боєць з Харківщини про війну

30.03.2023 14:19 Суспільство
Фото: Харківська окрема бригада ТРО Фото: Харківська окрема бригада ТРО

Михайло з позивним «Мішаня» зараз служить в Ізюмському окремому батальйоні територіальної оборони.

До війни чоловік навчався в Одноробівці, що на Золочівщині, а потім працював трактористом-машиністом. Про це кореспонденту медіа «Слобідський край» розповіли в Харківській окремій бригаді територіальної оборони.

Михайло захищав Україну ще до повномасштабного вторгнення росії. З 2015 по 2018 рік він брав участь в АТО. За що його тричі нагороджували. У 2022 році він захищав та визволяв рідну Харківщину, а зараз несе службу на Бахмутському напрямку.

«На Бахмутському напрямку саме наш інженерно-саперний взвод під час виконання робіт з інженерного обладнання позицій зіткнувся з ворогом і знищив ворожі позиції. Я нарахував 27 пострілів з РПГ-7, осколково-фугасними розніс там усе. І по окопах, і по бліндажу, бліндаж розвалив, по живій силі супротивника, побачив – чорти бігають, почав валити», – розповідає Михайло.

За свої військові дії чоловік нагороджений медаллю «За хоробрість в бою».

Нагадаємо, 26 березня бійці Харківської окремої бригади ТРО, які воюють під Бахмутом, отримали нагороди.

Раніше ми розповідали історії бійців 3-ї окремої танкової Залізної бригади, що від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну виконує бойові задачі на найгарячіших напрямках.

А також про військовослужбовицю батальйону «Дике поле», що входить до складу Першої окремої бригади спеціального призначення імені Івана Богуна. Жінка розповіла про те, чому вирішила йти на війну, та про військові будні.

Автор: Ксенія Карпенко

Теги: