До Харкова з Донеччини евакуювали 38 тварин

08.03.2023 16:23 Суспільство
У Харківську область тварин привезли з міста Часів Яр, що у Бахмутському районі.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на громадську організацію «Порятунок тварин Харків».

Місто Часів Яр перебуває під постійними обстрілами росіян. Там майже не залишилося людей.

«Зі слів місцевого жителя, ЗСУ називають його Часів Рай. Бо місто, донедавна засаджене квітами, вщент зруйнував «рускій мір». На вулицях, по яких рятувальники проїжджали минулого разу, видніються нові воронки від снарядів і нові знищені будинки. Більшість вулиць – спорожнілі», – зазначили в громадській організації.

На одній з вулиць живе лише один чоловік, який годує 10-15 покинутих тварин.

«Кількох собак ми забрали від Анатолія, в чий будинок вчора прилетів снаряд. Чоловік переселився в сусідський відносно цілий будинок, бо виїжджати поки що не планує, щоб далі рятувати покинутих тварин», – кажуть у ГО.

Нагадаємо, у районі Бахмута військовослужбовці Національної гвардії України в ніч проти 6 березня збили російський штурмовий літак Су-25 з ПЗРК «Перун».
Також нагадаємо, у Харківській області стартував набір до «Гвардії Наступу». Приєднатися до формувань кличуть умотивованих та патріотичних громадян, які братимуть участь у звільненні тимчасово окупованих територій. Варто зазначити, що кампанія – не є мобілізацією населення, а кожен доброволець зможе самостійно обрати бригаду, до якої хоче долучитися

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко