Додому на Великдень: Україна повернула з рф 130 полонених

16.04.2023 13:50 Суспільство
Фото: Андрій Єрмак Фото: Андрій Єрмак

Це моряки, нацгвардійці, прикордонники, які потрапили в полон на Бахмутському, Соледарському, Запорізькому та Херсонському напрямках.

Про це повідомляє "Слобідський край" з посиланням на керівника Офісу Президента Андрія Єрмака.

"Великий Великодній обмін полоненими. Повертаємо 130 наших людей. Він відбувався протягом останніх днів у декілька етапів", — написав він.

Повернення полонених

Фото: Андрій Єрмак

У Координаційному штабі з питань обміну військовополоненими повідомили, що серед звільнених полонених — 92 військовослужбовці Збройних Сил України, 20 тероборонців, 11 нацгвардійців, троє прикордонників, по двоє представників Військово-Морських Сил та Державної спеціальної служби транспорту. 

48 зі 130 звільнених військових вважались зниклими безвісти.

"Частина з урятованих мають поранення, численні контузії та втрачені кінцівки. Також звільнено з полону двох рідних братів, які воювали в районі м. Бахмут. Найстаршому зі звільнених оборонців уже виповнилося 58 років, наймолодшому – 21 рік", — додали в Координаційному штабі.

Раніше ми писали, що на початку квітня Україна повернула з полону 12 людей, серед яких був житель Харківської області.

Нагадаємо, у вересні минулого року Україна провела обмін полоненими з російською стороною, в ході якого було врятовано 215 українських воїнів, 108 з них – захисники «Азовсталі». 

А вже у лютому стало відомо про завершення ще одного великого обміну полоненими. Тоді додому повернулися 116 людей, серед яких були оборонці Маріуполя, херсонські партизани, снайпери з Бахмутського напрямку та інші.

Автор: Ірина Мнішек