Допомагали уникнути мобілізації: у Харкові на хабарі затримали двох військових

29.03.2023 17:55 Суспільство
Фото: ДБР Фото: ДБР

За гроші вони обіцяли відстрочку від мобілізації, а декому уникнення призову.

ДБР затримали офіцера одного з Харківських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки й одного з військовослужбовців ТРО, які за гроші допомагали уникнути мобілізації.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Державне бюро розслідувань.

За свої послуги чоловіки брали від 3 до 5 тисяч доларів США. Затримали їх у Харкові під час отримання другої частини хабаря від призовника, якому вони гарантували відстрочку на 5 років.

«На зустріч вони принесли вже готовий висновок медично-лікарської комісії, згідно з яким призовника визнано обмежено придатним до служби у воєнний час, та вже заповнений військовий квиток з відповідними відомостями. ДБР вивчає походження цих документів. Вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до вчинення злочину», – зазначають у ДБР.

Нині вирішується питання повідомлення затриманим про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою та перевищенні військовою службовою особою влади чи службових повноважень.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Нагадаємо, у місті Куп’янськ Харківської області СБУ викрила «патрульного» окупантів. Після захоплення міста чоловік отримав «посаду» в створеному окупантами «Управлении внутренних дел Военно-гражданской администрации Харьковской области».

Нагадаємо, нещодавно суд визнав винною в державній зраді операторку Укрпошти, яка передавала представникам країни-агресора дані про місцезнаходження військової техніки, переміщення особового складу ЗС, гуманітарних штабів тощо. Жінка отримала 15 років з конфіскацією майна.

На початку березня кіберфахівці Служби безпеки викрили ще одного ворожого поплічника на звільнених територіях Харківської області. Мешканець Куп’янська під час окупації організував у місті трансляцію російських телеканалів.

Автор: Ксенія Карпенко