Допомога фронту: як харківські волонтери допомагають наближати перемогу

04.12.2023 17:50 Суспільство

3  грудня  в Харкові, під патронатом ГО «Захист заради перемоги», відбулося громадське зібрання, присвячене Міжнародному дню волонтера. Нагороди та подяки отримали як волонтерські організації, так і окремі волонтери.


На захід була запрошена й кореспондентка медіа «Слобідський край». Разом зібралися люди, які допомагають наближати перемогу. Вони донатять, доставляють необхідні речі воїнам на фронт, рятують людей на деокупованих територіях, плетуть маскувальні сітки.

Захіл до дня волонтера/фото: Слобідський край

«Поки в країні йде війна ми всі повинні допомагати. Я плету маскувальні сітки з надією, що наші сіточки врятують комусь життя. Адже вони наповнені теплотою наших сердець та надією. Надією на перемогу і мирне небо», - говорить волонтерка Марина Хохлова.

«З першого дня війни думала, як долучитись до допомоги нашим захисникам, яким безмежно вдячна за захист та український Харків. Тож вирішили з сусідами організувати на одній з квартир плетіння  маскувальних сіток. У цьому році ми сплели близько 1500 метрів квадратних захисту для наших воїнів, - розповіла волонтерка Ірина Свірідова. – Також ми провідуємо воїнів у лікарні. Їм так потрібна наша підтримка».

«Працюємо без вихідних, бо прекрасно розуміємо, що наші сітки потрібні на фронті. На війні немає вихідних», - додала волонтерка Людмила Гаврилова.

Волонтери,

Волонтерки Ірина Свірідова, Людмила Гаврилова та Марина Хохлова

Як розповів голова ГО «ІАЦ Євро Харків» Борис Редін, наразі в Харкові та області маскувальні сітки плетуть більше чотирьохсот людей. І всіх їх потрібно забезпечити матеріалом. 

Борис Редін та Ніна Лук'яненко/фото: Слобідський край

Борис Редін та громадська діячка, волонтерка Ніна Лук'яненко

«Зараз потрібні вже білі маскувальні сітки. А щоб закупити матеріал, необхідні кошти, - сказав Борис Редін. - Для стабільної роботи потрібно одномоментно, щонайменше, 90 закроєних рулонів на точках. Загалом, близько 150 рулонів в роботі. Це півмільйона в грошовому еквіваленті.
Скільки ми зможемо виготовити білої маскувальної сітки з такими розрахунками? Як пояснити людям, що для того, щоб повернути мир потрібно всім долучитися»?

Для гостей заходу була організована фотовиставка «Волонтерське об’єднання – сила держави».

Нагородами були відзначені як волонтерські організації, так і окремі волонтери. 

Читайте також, Історія офіцера-новатора, який удосконалює службу у війську

Ми писали, «Війна змінила суспільство», – історія бійця харківської ТрО

Автор: Надія Янінович