Генератори, продукти та одяг: яку «гуманітарку» отримують громади Харківської області

24.04.2023 18:21 Суспільство
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

У Харківській області минулого тижня жителям громад передали 15 генераторів, 8,5 тонни продуктів, 1610 комплектів постільної білизни тощо.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу ХОВА.

8,5 тонни продуктів передали Зміївській центральній районній лікарні, Богодухівському психоневрологічному інтернату, обласним туберкульозним санаторіям. Також продукти передали військовим.

Балаклійська, Слобожанська, Малоданилівська, Малинівська, Старовірівська, Сахновщинська, Зачепилівська, Кегичівська, Красноградська, Ізюмська та Наталинська громади отримали 15 генераторів потужністю від 70 до 110 кВт. Це обладнання вони зможуть використати на об’єктах критичної інфраструктури.

До дитячих будинків сімейного типу упродовж тижня передавали комплекти постільної білизни від ООН. Так, 1610 комплектів спрямували в Лозівський, Красноградський, Харківський, Чугуївський, Богодухівський, Ізюмський райони та Куп’янську громаду.

Також 135 ковдр надійшло до Харківського геріатричного пансіонату ветеранів праці та 5,8 тонни одягу відправили в Куп'янський район.

Протягом тижня Обласний гумштаб передав громадам Харківщини генератори, продукти та постільну білизну

Нагадаємо, минулого тижня Печенізька громада отримала гуманітарну допомогу у вигляді допоміжних засобів для пересування і реабілітації.

У Дергачівській громаді у середу, 26 квітня, здійснюватиметься реєстрація на отримання грошової допомоги від благодійного фонду «Карітас Харків».

Нагадаємо також, що Сергій Жадан у Берлині зібрав більше ніж 500 тисяч гривень для Харкова.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко