Харківські бібліотеки допомагають дітям розвантажити свої емоції

28.03.2024 16:20 Суспільство
День театру відзначили прем’єрою вистави «Рукавичка»/фото:Фейсбук-сторінка Центральної бібліотеки ЦБС Слобідського району День театру відзначили прем’єрою вистави «Рукавичка»/фото:Фейсбук-сторінка Центральної бібліотеки ЦБС Слобідського району

У бібліотеках ЦБС Слобідського району Харкова проводять низку заходів, спрямованих на розкриття творчих здібностей дітей, а також з метою навчити їх любові до рідного краю та допомогти переносити тяготи війни.

Як розповіла кореспондентці медіа «Слобідський край» бібліотекарка Центральної бібліотеки Марія Цебрій, Всесвітній день театру читачі Центральної бібліотеки Слобідського району відзначили прем’єрою вистави «Рукавичка». Юні відвідувачі бібліотеки із захопленням взяли участь у постановці української народної казки, яку обрали з книжки «100 казок» за редакцією Івана Малковича.

Діти самі зробили ляльок – героїв казки, намалювали афішу та підготували і прикрасили сцену. Вони успішно впоралися із завданням і тепер очікують наступних театральних постанов.

Також при бібліотеках-філіях Слобідського району Харкова започатковано низку навчальних, пізнавально-ігрових, творчих та спортивно-оздоровчих проєктів. Зокрема, в бібліотеці-філії № 22 запроваджений ігровий проєкт «Таємниці професора Всезнайки». Він відкриває дітям навколишній світ та знайомить їх з природними явищами. Метою іншого проєкту – «Слово до слова звучить рідна мова» є збагачення словникового запасу і розвиток зв’язного мовлення читачів молодшого віку.

Проєкт «Незвичайне малювання»/фото:Фейсбук-сторінка Центральної бібліотеки ЦБС Слобідського району

«Незвичне малювання»/фото: Фейсбук-сторінка Центральної бібліотеки ЦБС Слобідського району

Крім цього, в Центральній бібліотеці запроваджений проєкт «Туристична валізка». Він допомагає дітям здійснювати онлайн-мандрівки Україною, знайомить з історією, мистецтвом та ремеслами. А проєкт «Незвичайне малювання» відкриває читачам різні техніки володіння пензлем.

Ми писали, що у бібліотеці Харкова започаткований проєкт «ГаджетАбетка», мета якого допомогти людям поважного віку правильно та безпечно користуватися смартфонами, додатками, месенджерами, отримувати онлайн-послуги та знаходити потрібну інформацію в Інтернеті, а на Чугуївщині з'явилися корисні книги від військового штабу.

Автор: Надія Янінович