Харківські синоптики розповіли, якою буде погода у квітні

29.03.2021 15:01 Суспільство
Народна правда Народна правда
Уже 1 квітня денна температура повітря в Харківській області сягне 18 градусів тепла.

За даними Харківського регіонального центру з гідрометеорології, найближчі три доби (30 березня – 1 квітня) під впливом поля підвищеного тиску на Харківщині очікується помірно тепла та суха погода. 

Читайте також: Три громади Харківської області опинилися у «червоній» зоні карантину

Завтра, 30 березня, денна температура повітря коливатиметься на рівні 7–9° тепла. В останній день березня синоптики прогнозують до 14° тепла вдень, уночі від 2° морозу до 3° тепла.

1 квітня нічна температура повітря вже не буде опускатися нижче нуля. Уночі в області, за даними центру, 2– 7° тепла, вдень 13–18° тепла.

– Така температура дещо вища від норми, але це не рекорд. Потепління пов'язане з надходженням повітря з Європи. Але вже з 2 квітня відбудеться невелике похолодання, – розповів «Слобідському краю» синоптик регіонального центру з гідрометеорології Ігор Кібальчич. 

Невеликі опади можливі в суботу, 3 квітня. Температура повітря вночі коливатиметься від 2 до 7° тепла, вдень від 6 до 11° вище нуля.

Загалом, за прогнозами Укргідрометцентру, погода у квітні на Харківщині буде в рамках кліматичної норми. Середня місячна температура очікується на рівні 9,3° тепла, кількість опадів передбачається на рівні 37 мм.

– Кількість опадів та температура будуть у рамках норми. Звичайно, протягом місяця будуть як теплі періоди, так і холодні. Поки нічого рекордного та екстремального не очікується, – додав Ігор Кибальчич. 

Автор: Олена Загребельна