Хочу, щоб побратими відчували себе як вдома: історія кухаря з передової

16.02.2024 13:52 Суспільство
Фото: скриншот з відео Фото: скриншот з відео

Володимир – боєць прикордонної бригади «Сталевий кордон». До повномасштабної війни працював водієм трактора на фермі, жив спокійним, тихим життям. А зараз він щодня готує смачні страви для бійців на передовій.

Історію бійця медіа «Слобідський край» розповіли у прикордонній бригаді «Сталевий Кордон».

З початку повномасштабного вторгнення, попри поважний вік, чоловік добровільно пішов до військкомату й став на захист України. Зараз він служить кухарем в одному з бойових підрозділів «Сталевого кордону».

– Готуємо ми на буржуйці, палимо дровами. Бійцям їжа подобається, бо часто беруть добавку. Я у свою роботу намагаюся вкладати всі знання та вміння, щоб побратими відчували себе як вдома, – розповідає Володимир.

Прикордонник вважає, що всі чоловіки мають добровільно та усвідомлено стати на захист держави, адже саме від цього залежить наша майбутня Перемога.

Раніше ми писали про Аню – медика 92-ї ОШБр. Дівчині 26 років, шість з яких вона у війську. Нині захисниця та її команда евакуюють побратимів до стабілізаційних пунктів і за цей невеликий проміжок часу роблять усе можливе і неможливе, щоб урятувати своїх.

А також про Миколу з позивним «Камаз» – військовослужбовця 120-го окремого батальйону 113-ї окремої бригади Сил ТрО. До війни жив у Харкові, був музикантом, працював в оркестрі.

Та про Володимира на псевдо «Мерін», який понад 35 років працював енергетиком. Чоловік обіймав посаду начальника служби підстанцій та спеціалізувався на обслуговуванні великих енергетичних об’єктів. У 2015 році отримав звання почесного енергетика України.

Автор: Ксенія Карпенко