Ідентифікація для пенсіонерів: як пройти, не виходячи з дому

27.12.2023 10:20 Суспільство
Фото: krm.lg.ua Фото: krm.lg.ua

Наразі у пенсіонерів-переселенців з’явилася можливість пройти цю ідентифікацію в режимі відеоконференції. У Пенсійному фонді розповіли, що для цього треба зробити.

Ідентифікація в режимі відеоконференцзв’язку  значно спрощує ситуацію для отримувачів пенсій та соціальної допомоги. Нагадуємо, що ідентифікацію повинні пройти ті, хто отримує пенсію та соціальну допомогу і набули статус ВПО до 24.02 2022 року.

Раніше ми писали також, що на Харківщині запрацює корисний проект для ВПО

Для того щоб пройти ідентифікацію, не виходячи з дому, на неї потрібно записатися. Зробити це можна двома способами.

1. Через вебпортал електронних послуг ПФУ шляхом заповнення відповідного електронного бланка:

  • – зайдіть  на вебпортал  електронних послуг ПФУ;
  • – у верхній частині екрана виберіть вкладку «Ідентифікація у режимі відеоконференції» та натисніть на неї.
  • В екрані, що з’явиться, заповніть усі поля, позначені зірочкою. Виконайте вказівки на екрані.
  • Заповніть особисті дані; дані документа, що засвідчує особу; вкажіть адресу електронної пошти та телефонний номер (для отримання зворотного контакту від спеціалістів Пенсійного фонду).
  • Зі списку виберіть спосіб відеоідентифікації через один із запропонованих додатків: Google Meet, Signal, Skype, Telegram, Viber, WhatsApp, Zoom.
  • У разі потреби вкажіть вид послуги, яку необхідно забезпечити під час відеоідентифікації (перекладач жестового мовлення, фізичний супровід персонального асистента або помічника тощо).
    Погодьтеся на передачу даних та натисніть «Подати заяву».
  • До заяви можуть бути додані (як прикріплені файли) ідентифікаційні документи: паспорт, пенсійне посвідчення, довідка про присвоєння ідентифікаційного номера, свідоцтво про народження, трудова книжка тощо. Розмір кожного файлу не повинен перевищувати 1 Мб.

2. За допомогою засобів телефонного зв’язку через контакт-центр ПФУ.

  • Потрібно зателефонувати на один з номерів контакт-центру ПФУ: 0800 503 753, (044) 281-08-70, (044) 281 08 71.
  • Після з’єднання дотримуйтеся вказаних інструкцій: зі списку запропонованих питань виберіть «Питання про виплату пенсій та ідентифікацію» та натисніть цифру 3 на клавіатурі телефона.
  • Дайте оператору відповіді на запитання для заповнення заяви на ідентифікацію, включно з адресою електронної пошти та номером телефону (для отримання зворотного контакту від фахівців ПФУ).
  • Після подання заяви з вами зв’яжеться працівник  Пенсійного фонду  для погодження часу та способу проведення відеоідентифікації. Вона здійснюється протягом 30 календарних днів, але не раніше 10 робочих днів з дати подання заяви.

На користь малолітніх чи неповнолітніх осі, недієздатних осіб, осіб, дієздатність яких обмежена, заяви подаються батьками, усиновлювачами, батьками-вихователями, прийомними батьками, патронатними вихователями, опікунами, піклувальниками.

Ми писали також, як ВПО підтвердити трудовий стаж

Як стало відомо, термін проходження ідентифікації для пенсіонерів, які стали ВПО до 24.02. 2022 року, планують продовжити до 1 квітня 2024 року. 

Автор: Ірина Мнішек