Коронавірус не відступає: актуальні показники захворюваності на COVID-19

08.03.2023 17:52 Суспільство
Упродовж минулого тижня кількість хворих на COVID-19, які потребували госпіталізації, зросла.

Про це йдеться в дайджесті «COVID-19. Цифри і факти», підготовленому у межах спільного зі Світовим банком проєкту МОЗ України, повідомляє «Слобідський край» з посиланням на «Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»

«Щоб ситуація лишалась контрольованою, щоб уникнути небажаних наслідків захворювання та не перевантажувати медичну систему в цей складний період – вакцинуйтесь! І подбайте про те, щоб захист отримали дорогі вам люди. Якщо ви лікар – рекомендуйте своїм пацієнтам зробити чергове щеплення. #stopcovidtogether», – йдеться у повідомленні.

COVID-19 у цифрах і фактах

Також у новому випуску дайджесту «COVID-19. Цифри і факти»:

Як фахівці контролюють безпеку вакцин проти COVID-19?  Які саме події слід вважати несприятливими та як їх відстежують? Чи можуть щеплені особи самостійно повідомляти про свій стан здоров’я? Про це розмова з керівницею відділу моніторингу несприятливих явищ після застосування лікарських засобів Державного експертного центру МОЗ України Валерією Васильєвою в рубриці «Компетентно».

 Чи може тест на визначення антитіл підтвердити, що вакцина проти COVID-19 діє? Чи є ліки для запобігання COVID-19 після контакту з хворим? Про це та інше – в рубриці «Гарячі» запитання», на які відповідає наш експерт @Федір Лапій.

 Кому рекомендують ревакцинацію проти COVID-19 у 2023 році австралійські імунологи?

 Дайджест «COVID-19. Цифри і факти», підготовлений у межах спільного зі Світовим банком проєкту МОЗ України, розміщений на веб-сайті Центру громадського здоров’я. Усі випуски дайджесту читайте тут.

Нагадаємо, у Харківській області збільшилась кількість летальних випадків. Найбільшу кількість випадків захворюваності на COVID-19 реєструють серед мешканців Харківського району, в тому числі в місті Харків, вона складає 65 % від загальної кількості зареєстрованих випадків.

На початку лютого найвищий показник захворюваності зафіксували у Лозівському районі.

Також нагадаємо, у січні Харківщина отримала дитячу вакцину проти коронавірусу. А в деокупованих громадах Харківщини відновили вакцинацію проти коронавірусної хвороби та завезли вакцини CoronaVac та Comirnaty.

Автор: Галина Гришко