Міжнародний медіафестиваль стартував на Харківщині

07.09.2021 17:45 Суспільство
Фото: oblrada.kharkov.ua Фото: oblrada.kharkov.ua
ХІІІ Міжнародний медіафестиваль «Дитятко» проходить з 6 по 9 вересня на базі Гольфклубу Суперіор. На учасників фестивалю чекають майстер-класи, творчі активності та тематичні зустрічі з відомими діячами кіно, телебачення та медіа.

На урочистому відкритті, яке відбулося 6 вересня, гостей та учасників фестивалю від імені голови Харківської обласної ради  Тетяни Єгорової-Луценко та депутатського корпусу привітала  заступниця голови Харківської обласної ради Валерія Мураєва.

«Ми раді бачити вас на Харківщині, на цьому хоча й молодому, але вже потужному фестивалі, – звернулася до учасників Валерія Мураєва. – Хочу також подякувати ініціатору створення цього чудового фесту – Сергію Чернову. «Дитятко» став відомий не лише у нашому регіоні та країні, але й у всьому світі. Від щирого серця бажаю учасникам нових вражень та перемог, а головне, забрати із собою частинку харківської любові та креативу».

Читайте також: Кіномитці з усього світу навчаються у Харкові - ФОТО, ВІДЕО

За дванадцять років існування фестиваль «Дитятко» став відомим заходом для тих дітей,  кого захоплює кіно або телебачення, хто мріє знімати кліпи або мультфільми, кому подобається вигадувати історії та переносити їх на екран або в мережу Інтернет. Він здобув велику популярність у світі: починаючи з 2009 року, його учасниками стали дитячі студії та режисери більше ніж зі 100 країн. Фестиваль має партнерські відносини з дитячими кінофестивалями світу та міжнародними організаціями; він є членом Міжнародного центру фільмів для дітей та молоді CIFEJ (Сіфедж) та Європейської асоціації кінофестивалів (ECFA).

«З кожним роком «Дитятко» набирав обертів, розширювалася програма освітніх майстер-класів та додавалися нові номінації, – сказала Валерія Мураєва. – Дуже приємно, що дитячі та юнацькі роботи виходять на новий професійний рівень, розкривають все більше цікавих і важливих тем. Головне, що їх відрізняє – щирість, оригінальність та доброта».

Читайте також: Телефестиваль «Дитятко» відзначив свій ювілей

Цього року до участі у фестивалі було подано 1450 конкурсних робіт; у ньому взяли участь 1245 авторів з 96 країн світу. На конкурсних показах будуть представлені 156 робіт з 40 країн світу. Конкурсна програма цього року включає 17 номінацій;  найбільшу кількість – 30 робіт – подано до  номінації «Кращий короткометражний фільм для дітей».

До складу журі, яке оцінює роботи, входить 9 членів, з них три – іноземці: це представники Канади, Ісландії та Маврікія. Очолює журі голова Державного агентства України з питань кіно Марина Кудерчук.

Автор: Ірина Мнішек