На Харківщині буде створено 118 нових робочих місць за програмою «єРобота»

16.08.2023 11:07 Суспільство

Грантові програми «єРобота» — це допомога від держави для відновлення, створення власної справи з нуля, реалізації амбітних проєктів, генерування нових робочих місць та здобуття потрібних на ринку праці спеціальностей. Зокрема, за програмою планується створити 118 нових робочих місць у Харківській області.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на директора Харківського обласного центру зайнятості Олександра Котукова.

Від початку дії програми, зокрема з 1 квітня 2023 року, в Харківській області 63 заявники отримали позитивне рішення на отримання мікрогранту в рамках урядової програми «єРобота», 15 з них розпочали власну справу, інші – розширюють власний бізнес. Окрім того, у регіоні почали відкриватися нові приватні дитячі садочки, пекарні, кав’ярні, дизайн-студії одягу та продуктові крамниці. Грантові кошти були також спрямовані на відкриття школи англійської мови для дітей «Present Simple».

Як ідеться у повідомленні, у майбутньому буде розширюватися бізнес з виготовленя меблів, поліграфічний бізнес, виробництво постільної білизни, надаватимуться послуги з технічного обслуговування та ремонту автомобільного транспорту, прання та прасування одягу, а також перукарські та телекомунікаційні послуги.  

Загалом же, за результатами ухвалених рішень, у Харківській області буде створено 118 нових робочих місць.

Нагадаємо, у Харківській області найбільшим попитом користуються професії: бухгалтер, фармацевт, лікар, токар, фрезерувальник, слюсар, електромонтер, водій, продавець, оператор станків з програмним керуванням, медсестра, психолог, а також прибиральники, двірники, підсобні робітники.

Раніше ми писали, що у серпні деякі категорії громадян, у тому числі пенсіонери, можуть отримати додаткові виплати у розмірі від 450 до 3 100 грн, у тому числі як подяку за внесок у захист країни. Також ми писали також про те, як оформити субсидію на неопалювальний період.

Нагадаємо також, як  евакуйованим жителям Харківщини отримати пенсію, субсидію або соціальну допомогу.