На Харківщині через війну загинули 76 дітей та 223 отримали поранення

31.05.2023 18:21 Суспільство
Фото: slovoidilo.ua Фото: slovoidilo.ua

У Харківській області прокуратура розслідує 210 кримінальних справ, які стосуються загибелі і поранення дітей унаслідок військової агресії росії.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на речника Харківської обласної прокуратури Дмитра Чубенка.

«На сьогодні у процесуальному керівництві прокурорів галузевого відділу обласної прокуратури перебуває 210 кримінальних проваджень, в яких розслідується загибель внаслідок збройної агресії російської федерації на території Харківської області 76 дітей та поранення 223 дітей», – сказав він.

В Офісі Генпрокурора повідомили, що станом на ранок 31 травня в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф 483 дитини загинули та понад 989 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Ці цифри не остаточні. Триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Нагадаємо, у травні в Оскільській громаді Харківської області від множинних осколкових поранень, отриманих унаслідок детонування вибухівки, загинув 14-річний хлопець

Нагадаємо також, що у Харківській області СБУ ідентифікувала російського військового, який під час окупації Балаклії віддавав накази викрадати та катувати мирних мешканців.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті. 

Автор: Галина Гришко