На Харківщині юні лісівники висадили понад 2300 дерев

16.04.2024 13:50 Суспільство
Школярі разом з лісівниками садили ліс/фото: Слобожанський лісовий офіс Школярі разом з лісівниками садили ліс/фото: Слобожанський лісовий офіс

На Харківщині до весняної лісокультурної кампанії у межах програми «Зелена країна» долучилися вихованці Утківського шкільного лісництва. Разом із працівниками філії «Жовтневе лісове господарство» вони висадили понад 2300 дерев.

Як розповіла кореспондентці медіа «Слобідський край» фахівчиня зі зв’язків із громадськістю Слобожанського лісового офісу Лілія Гнатенко, діти є постійними учасниками природоохоронних заходів. Тож садіння лісу стало для них ще одним корисним та практичним досвідом.

«Розуміємо, наскільки важливо під час війни дбати про ліси. Віримо в ЗСУ і наше майбутнє, знаємо, що саме з таких маленьких сіянців виростає наш дорогоцінний скарб — ліс», — діляться враженнями учні.

Лісівники разом зі школярами посадили сосну звичайну із додаванням сіянців волоського горіха.

Ми писали, що лісівники Ізюмщини садять ліс та відновлюють зруйноване господарство.

На Харківщині у Валківському лісництві працівники філії «Жовтневе лісове господарство» спільно з волонтерами UAnimals висадили новий ліс.

До весняної лісокультурної кампанії долучилися працівники Наталинської сільської ради. Разом з лісівниками Наталинського лісництва філії «Зміївське лісове господарство» вони висадили понад 5 гектарів лісу.