На Харківщині запускають безкоштовне таксі для маломобільних людей

09.06.2021 12:15 Суспільство
З 14 червня для жителів Харківської області запрацює соціальне таксі.

Як повідомили в Департаменті соціального захисту населення ХОДА, з понеділка, 14 червня, маломобільні жителі області зможуть безкоштовно пересуватися по території регіону на спеціалізованих автомобілях.

Автівки, які перевозитимуть людей, обладнані підйомником або пандусом для крісел.

Читайте також: Як змінилася після реконструкції Мереф’янська лікарня. Фото

Правом безкоштовно скористатися поїздкою мають три категорії населення. Це особи, яким установлено І або II групу інвалідності, мають порушення опорно-рухового апарату та пересуваються за допомогою засобів реабілітації, зокрема крісел колісних; діти з інвалідністю з порушенням опорно-рухового апарату в супроводі одного дорослого та інші особи, які пересуваються за допомогою засобів реабілітації для пересування.

Фінансування йтиме за рахунок коштів обласного бюджету Громадською організацією інвалідів «Креавита» в рамках проєкту «Пілотна модель соціальної транспортної послуги для жителів Харківської області».

– Обласний конкурс соціальних проєктів, ідеєю якого було організувати перевезення для цих категорій з будь-якого куточка області до Харкова, виграла громадська організація. Саме вона здійснюватиме ці перевезення, – розповів "Слобідському краю" директор Департаменту соцзахисту Юрій Шпарага. 

За його інформацією, соціальне таксі буде курсувати до соціальних, медичних, реабілітаційних, санаторно-курортних, культурних та учбових закладів, а також адміністративних установ, вокзалів. Також поїздки можуть мати туристичне спрямування.

За умовами проєкту, кожна людина зможе використати до шести поїздок на місяць.

Замовити послугу можливо за телефоном диспетчерської служби з 08:00 до 20:00 щоденно без вихідних: 067-822-40-84, 050-425-17-65.