На Харківщині зростає захворюваність на COVID

15.03.2023 17:22 Суспільство

Майже всі хворі на COVID у Харківській області мають штам «Омікрон». 

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на директора Департаменту охорони здоров'я Харківської ОВА Максима Хаустова.

«Ми бачимо поступове наростання захворюваності, тому казати, що коронавірусу немає – помилково. Він є і на деокупованих територіях, є і серед мешканців Харкова. В основному ми бачимо, що захворюваність припадає на місто Харків», – зазначив Хаустов.

99 відсотків хворіють на штам «Омікрон». Нового штаму ХВВ 1.5 у Харківській області наразі немає.

«Зараз на території області 2051 ліжко в 14 закладах, де надається лікування хворим на COVID. Зайнятість ліжок зараз приблизно 12 % від загальної кількості. В дитячій лікарні 300 ліжок, зайняті – 5 %», – каже Максим Хаустов.

Більшість хворих – невакциновані, говорить директор Департаменту охорони здоров'я. У вакцинованих людей перебіг хвороби легший.

Нині в регіоні працює 122 пункти щеплення. В наявності є всі вакцини.

Раніше ми писали, що рівень захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції в Харківській області нижчий від епідпорога.

На початку лютого найвищий показник захворюваності зафіксували у Лозівському районі.

Також нагадаємо, у січні Харківщина отримала дитячу вакцину проти коронавірусу. А в деокупованих громадах Харківщини відновили вакцинацію проти коронавірусної хвороби та завезли вакцини CoronaVac та Comirnaty.

Автор: Ксенія Карпенко