Ситуація з грипом та ГРВІ у Харківській області: останні дані

14.03.2023 12:57 Суспільство

Рівень захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції в Харківській області нижчий від епідпорога.

Про стан захворюваності грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями у Харківській області на 10 тижні 2023 року розповіли в Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб, передає «Слобідський край».

У Харкові та області на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції з 6 по 12 березня захворіли 1985 людей, з них 597 дітей.

Порівняно з попереднім тижнем кількість захворілих знизилась на 15,4 %. Показник захворюваності не перевищує показник епідемічного порога. Інтенсивність епідемічного процесу відповідає низькому рівню.

Госпіталізовано за тиждень 156 пацієнтів, з них 36 – діти до 17 років.

Найвищий показник захворюваності зареєстровано у Красноградському районі – 202,42 на 100 тис. населення, найнижчий – у Куп’янському (34,35 на 100 тис. населення).

Летальні випадки грипу не зареєстровано.

Нагадаємо, у Харківській області збільшилась кількість летальних випадків хворих на на COVID-19 . Найбільшу кількість випадків захворюваності на COVID-19 реєструють серед мешканців Харківського району, в тому числі в місті Харків, вона складає 65 % від загальної кількості зареєстрованих випадків.

На початку лютого найвищий показник захворюваності зафіксували у Лозівському районі.

Також нагадаємо, у січні Харківщина отримала дитячу вакцину проти коронавірусу. А в деокупованих громадах Харківщини відновили вакцинацію проти коронавірусної хвороби та завезли вакцини CoronaVac та Comirnaty.

Автор: Галина Гришко