Ідентифікація для пенсіонерів-переселенців: термін продовжено

26.07.2023 10:20 Суспільство
Фото: facebook.com/oschadbank Фото: facebook.com/oschadbank

Термін ідентифікації в Ощадбанку отримувачів пенсій, який планувалося запровадити з серпня,  продовжено до кінця січня 2024 року. До отримувачів виплат ВПО ідентифікацію взагалі не застосовуватимуть.

У зв'язку з  відміною карантину, пов’язаного з пандемією COVID-19, в Ощадбанку оголосили про повернення фізичної ідентифікації пенсіонерів-ВПО і почали розсилати відповідні смс-повідомлення.

Але 15 липня стало відомо, що термін ідентифікації в Ощадбанку отримувачів пенсій продовжено до кінця січня 2024 року. До отримувачів виплат ВПО ідентифікацію взагалі не застосовуватимуть.

Про це у Телеграмі повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Напередодні, 14 липня, це питання стало предметом обговорення на Координаційному штабі з питань ВПО під головуванням віцепрем’єрки Ірини Верещук.

Члени Коордштабу домовилися про те, що Ощадбанк припинить зазначену смс-розсилку, для отримувачів пенсій термін для ідентифікації продовжить до кінця січня 2024 року, для отримувачів виплат ВПО ідентифікацію взагалі не застосовуватиме (оскільки термін виплат обмежено 6 місяцями).

Наразі Мінсоцполітики напрацьовує проєкт відповідних нормативних змін, які будуть прийняті найближчим часом.

Нагадаємо, щоб пройти фізичну ідентифікацію, вам потрібно:

  • Особисто звернутися до будь-якого відділення Ощадбанку. Із собою слід мати паспорт або інший документ, що посвідчує особу, та основну платіжну картку або основне ЕПП.
  • Пред’явити працівнику Ощадбанку одночасно основну платіжну картку або основне ЕПП та паспорт або інший документ, що посвідчує особу.
  • Провести операцію отримання готівки або перегляду залишку коштів на рахунку через касовий POS-термінал (тобто виконання операції, яка передбачає введення особою ПІН-коду), або встановлення/зміни ПІН-коду з використанням основної платіжної картки або основного ЕПП.

Тому, навіть якщо ви отримали смс-повідомлення від Ощадбанку про необхідність фізичної ідентифікації, можна не поспішати: ви маєте час до кінця січня.

Раніше ми писали також, кому підвищили пенсії з 1 квітня.

Також ми писали також про те, як оформити субсидію на неопалювальний період.

А ще ми писали про те, як  евакуйованим жителям Харківщини отримати пенсію, субсидію або соціальну допомогу.

Додатково з питань соціальних виплат, пенсій можна звернутися на урядову гарячу лінію за номером 1545. Вона працює цілодобово, а дзвінки безкоштовні.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ірина Мнішек