На території Харківщини рф зруйнувала понад 19 тисяч об’єктів

25.02.2023 10:41 Суспільство
Відкрито 26 кримінальних проваджень, які розслідуються слідчими СБУ, за фактами обстрілів об’єктів критичної інфраструктури в Харківській області.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на інформацію керівника Харківської обласної прокуратури Олександра Фільчакова.

За його даними, слідством установлюються обставини повного або часткового руйнування понад 19,5 тисячі об’єктів, з яких понад 4 тисячі – це багатоповерхові будинки, майже 6800 – приватні житлові будинки, 366 – заклади культури, 273 – заклади охорони здоров’я. Постраждали також промислові підприємства, заклади освіти, спорту та інші об’єкти.

Прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у 26 кримінальних провадженнях, які розслідуються слідчими СБУ, за фактами обстрілів об’єктів критичної інфраструктури.

Також здійснюється досудове розслідування за фактом обстрілів російською армією території Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут» та ядерної підкритичної установки «джерело нейтронів», а також сховища ядерних матеріалів.

«Встановлено 74 влучання з різного виду озброєнь – ствольної артилерії «Піон», РСЗВ «Смерч», «Ураган», «Град», унаслідок чого завдано збитків, пов’язаних зі знищенням та пошкодженням будівель і споруд, на суму понад 30 мільйонів гривень, а навколишньому природному середовищу заподіяно шкоду на суму майже 15 мільярдів гривень», – зазначає Фільчаков.

Нагадаємо, у Харківській області 169 людей підірвалися на мінах і боєприпасах.

Також нагадаємо, що у Харківській області розглядається можливість обов'язкової евакуації з деяких населених пунктів. Це ті населені пункти Харківської області, що наразі перебувають під щоденними обстрілами.

Та як цей рік прожили громади Харківського району.

Головні новини Харківська область читайте в нас на сайті.

Автор: Ксенія Карпенко