Обираємо якісну штучну ялинку

18.11.2019 15:00 Суспільство
Фото: ukrxoztorg.com.ua Фото: ukrxoztorg.com.ua
Перш ніж купляти штучну ялинку або сосну, зважте всі переваги і недоліки цих новорічних красунь.

Штучна ялинка має конусоподібну крону. У ялинок гілки спрямовані вниз і приховують собою стовбур. Ялинки вирізняються короткими голочками, їх можуть робити з білими кінцями, щоб зімітувати сніг. Для декору іноді додають довгі шишки.

Штучну сосну нескладно відрізнити від ялинки. Сосна має овальну крону. Її гілки спрямовані вгору і не закривають стовбур. Також у цього новорічного «дерева» округлі шишки і довгі голочки, що додає пухнастості «дереву».

У штучних новорічних красунь розрізняють три види конструкцій:

— Ствольна — компактний варіант, який не займатиме багато місця під час зберігання. Кожна гілочка кріпиться до стовбура за допомогою гачків, тож її можна розібрати за 5-10 хвилин;

— Каркасна — «дерево» розділене на кілька секторів по лінії стовбура, гілки згинаються, як спиці парасольки, також зручна в зберіганні;

— Нерозбірна — переважно невеликі «деревця», найчастіше настільні, проте вона не буде так м’ятися.

Читайте також: Головний подарунок. Історії жительок Харківщини, які народили в цей Новий рік. Фото

Штучні ялинки і сосни випускають різної висоти — від 55 сантиметрів до 5 метрів (55 сантиметрів, 70 сантиметрів, 1 метр, 1,30 метра, 1,5 метра, 1,8 метра, 2,10 метра, 2,30 метра, 3 метри, 4 метри і 5 метрів).

Виготовляються новорічні красуні з різних матеріалів: з полівінілхлориду (ПВХ), ліски і поліетилену. Штучні «дерева» з ПВХ — недорогий варіант, вони прослужать від 3 до 5 років. Ялинки з ліски довше триматимуть форму та не обсипатимуться протягом 5-7 років.

Найвитривалішими, але й найдорожчими, серед штучних «дерев» є вироби з поліетилену. Вони прослужать до 15 років. Кожну гілочку такої новорічної красуні виготовляють окремо з м'якого пластику. До деяких моделей здійснюють індивідуальний підхід: гілки вручну обвивають шовковими нитками. Це робить їх міцнішими та збільшує термін служби.

Виробники штучних ялинок та сосен намагаються задовольнити кожного покупця, тому серед пропозицій можна знайти різні відтінки зеленого: від світлих до темних. Нині виготовляють «дерева» із вбудованим волоконно-оптичним або світлодіодним підсвічуванням, тож можна заощадити на гірлянді.

Не забувайте про найголовніший критерій у виборі новорічного «дерева» — якісний матеріал. Про токсичність і низьку якість свідчить різкий хімічний запах. Краще перевірте у продавця сертифікат якості виробу, якщо маєте сумніви щодо придбання виробу. У відповідному документі має зазначатися безпечність «дерева» для здоров'я людини та підтвердження вогнетривких властивостей (в складі повинні міститися антипірени).

Звертайте увагу на зовнішній вигляд штучного «дерева»: голочки мають міцно триматися, а гілки — незагострені кінці. Пухнасті ялинки чи сосни з м'якою хвоєю повинні бути з приємною текстурою.

Варіанти якісних штучних «дерев» можете переглянути на сайті УкрХозТорг.

Читайте також: Де зустріти Новий рік: ТОП-5 місць в Україні