Обміняти старі лампи розжарювання на LED-лампи можна буде і в селах Харківської області

24.02.2023 12:07 Суспільство
З 25 лютого обміняти старі лампи розжарювання на нові LED-лампи зможуть і жителі сіл Харківської області.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на «Урядовий портал».

«До цього послуга була доступна в усіх містах та селищах міського типу України, крім тимчасово окупованих територій. Відтепер програму масштабують, і обміняти лампи можна буде не тільки в містах та селищах міського типу, а й у селах. Зокрема, скористатися послугою зможуть і мешканці прифронтових сіл Донецької, Луганської, Херсонської, Харківської та Запорізької областей», – ідеться у повідомленні.

Як розповіла заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська, станом на 24 лютого жителі Харківської області вже обміняли більш ніж 704 тисячі ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи.

«За час дії програми до Харківщини надійшло 15 фур з LED-лампами. Наразі забезпечили лампами всі стаціонарні відділення «Укрпошти», а відзавтра плануємо почати видачу в пересувних відділеннях. Таким чином охопимо проєктом усю Харківську область, де на сьогодні, з урахуванням безпекової ситуації, може працювати «Укрпошта»», – зазначила Віта Ковальська. 

Всього в межах програми до області надійшло 1,1 мільйона ламп. Обміняти до 5 старих ламп на нові енергоощадні можна у відділеннях «Укрпошти», залишивши попередню заявку в Дії. 

Нагадаємо, нова програма енергозбереження для населення стартувала 30 січня. Раніше ми надавали покрокову інструкцію, як жителям Харківської області обміняти лампи розжарювання на енергоощадні.

Нагадаємо також, що Верховна Рада України 23 лютого ухвалила в цілому законопроєкт № 7198 щодо створення державного реєстру пошкодженого і зруйнованого внаслідок збройного вторгнення рф в Україну житла та порядок компенсації за нього.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко