Перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам: як це відбувається

28.04.2023 15:51 Суспільство

Орієнтовно у червні пенсіонери, які матимуть право на перерахунок, отримають збільшені розміри пенсійної виплати та доплату за попередні місяці, починаючи з 1 квітня.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на Урядовий портал.

Пенсії автоматично перерахують:

  • працюючим пенсіонерам, які після призначення/попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати та на 1 березня 2023 року набули 24 місяці страхового стажу;
  • пенсіонерам, які відпрацювали менше 24 місяців, але від призначення чи попереднього перерахунку пенсії пройшло два роки.

Розмір підвищення пенсії залежить від того, який страховий стаж уже має людина та який заробіток одержувала в період роботи.

Дата проведення перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам – 1 квітня 2023 року.

Перерахунок з квітня буде проведено після того, як до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування надійдуть відомості про сплату єдиного внеску за І квартал 2023 року (очікуваний строк – травень місяць).

Нагадаємо, Кабмін заборонив стягувати заборгованість за житлово-комунальні послуги, утворену після 24 лютого 2022 року, з громадян, що залишили свої домівки через повномасштабне російське вторгнення.

У квітні мешканці Харкова та Харківської області почали отримувати березневі рахунки за користування та розподіл газу в об’єднаній платіжці. У «Харківгазі» вважають, що такий формат є більш зручним та екологічним. Електронні квитанції надходитимуть без змін.

Нагадаємо також, що  ціна електричної енергії для населення до 30 квітня 2023 року залишиться незмінною.

 АТ «Харківобленерго» просить жителів області своєчасно передавати показники лічильників. Харків’яни, які виїхали до більш безпечних регіонів, можуть робити це онлайн, передаючи кожен місяць одні й ті ж самі показання. 

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті. 

Автор: Галина Гришко