«Після Перемоги знову повернемося на «Металіст»: історія харківського ультрас

05.08.2023 18:31 Суспільство

Антон до 2014 року був координатором ультрас харківського футбольного клубу «Металіст». Та після початку АТО разом з іншими хлопцями став на захист України. 

Тоді брав участь у боях у Дебальцевому, Авдіївці, був у Маріуполі. Пізніше – пішов з армії, та після початку повномасштабної війни харківські ультрас знову зібралися разом, аби нищити ворога. 

– Ми воюємо вже півтора року, брали участь у боях за звільнення Ізюма та Куп’янська. Нещодавно вийшли з Бахмута, а зараз знову повернулися на Куп’янський напрямок, - розповідає Антон.

Чоловік каже, що, захищаючи Україну, загинуло чимало хлопців, з якими він раніше вболівав за  «Металіст». 

– Зараз такий час, що ми не можемо так спілкуватися, як раніше. Хтось сидить там, де немає зв’язку, проте ми намагаємося хоч раз на місяць СМС-ками перекинутися, що живі, що все добре. Тримаємо зв'язок, але дуже багато з наших ультрас вже загинуло, - говорить боєць.

На сто відсотків чоловік впевнений в одному – разом з іншими товаришами  повернеться на рідний стадіон, аби підтримати улюблену команду. А поки, каже, навіть у бій вони ідуть, пов'язавши “рози” (шарфи з символікою футбольного клубу - прим. Авт) рідного футбольного клубу.

– Бігаємо з “розами” харківського «Металіста» по позиціях, особливо коли боремося з ворогом, показуємо, що «Металіст» завжди з нами, грубо кажучи, позаду нас. Ми - за нього, як не крути. Ми виживемо, повернемося після перемоги й будемо підтримувати наш харківський «Металіст». Бо це наші жовто-сині кольори – найкрасивіші й найсильніші, - каже Антон.

Раніше ми писали про Юрія з позивним «Барбара» – бійця Національної гвардії України. До 2022 року чоловік працював перукарем у барбершопі, через це й отримав таке псевдо. Незважаючи на те, що бійцю лише 23 роки, він уже має досвід командування відділенням та відзначений високою державною нагородою.

А також про 40-річного бійця Національної гвардії Сергій з позивним «Лом», який за два місяці з початку війни з рядового дослужився до молодшого сержанта. У лютому 2023 року йому достроково дали звання молодшого лейтенанта, зараз гвардієць командує взводом.

А ще про Євгенія з позивним «Ворон» –  помічника капелана в Харківському окремому батальйоні територіальної оборони. 

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко