Продукти, генератори, ОСБ-плити – яку «гуманітарку» отримують громади Харківщини

22.12.2022 20:07 Суспільство
В Харківській області в грудні в межах гуманітарної допомоги жителі регіону отримували продукти, продовольчі набори, дитяче харчування, електрогенератори, ОСБ-плити.

Про це повідомила заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська, передає «Слобідський край».

За словами Віти Ковальської, понад 200 тонн продуктів з початку грудня відвантажили з обласного гуманітарного штабу. Допомогу розподілили між громадами всіх районів Харківської області, повідомила.

«Гуманітарний штаб працює майже цілодобово. Щодня ми приймаємо допомогу від наших закордонних партнерів та з інших регіонів України. Все, що в нас є, відправляємо до громад Харківщини. Стараємося, наскільки це можливо, забезпечити потреби наших громадян, особливо в деокупованих населених пунктах - де не працюють магазини, складніша ситуація з енергоресурсами та більш небезпечна близькість ворога», — розповіла вона.

Зокрема, громади Чугуївського району отримали:

  • Вовчанська - 100 тонн продуктів харчування
  • Чугуївська - 1000 проднаборів та 6 генераторів.
  • Чкаловська - 2,5 тонни дитячого харчування та 1000 проднаборів.
  • Новопокровська 7 тонн дитячого харчування, одягу та засобів гігієни.
  • Печенізька - 8 тонн гуманітарної допомоги. 

Для громад Харківського району передали 6 генераторів і 14200 харчових наборів. 1000 продовольчих наборів отримала Близнюківська громада Лозівського району. 

На Богодухівщині жителям Валківської та Краснокутської громад доправили 4000 продовольчих наборів. У Красноградський район відправили 2200 продуктових пакунків для Зачепилівської та Сахновщинської громад. 

До Куп’янського району доставили 10 генераторів і 1000 продуктових наборів. Жителям Ізюмського району направили 7 електрогенераторів, майже 300 листів ОСБ та 5000 продуктових наборів.

Нагадаємо, Харківська область отримала 19 потужних генераторів від американського бізнесмена та філантропа Говарда Баффета.

Нагадаємо також, що 18 потужних генераторів отримала Харківська область від Міжнародного комітету Червоного Хреста. Кожен з них може покривати потреби великої лікарні. На днях регіон отримає ще 8 таких генераторів.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко