Харківській області передали ще 19 потужних генераторів

22.12.2022 18:21 Новини
Генератори для об’єктів критичної та соціальної інфраструктури Харківської області передав американський бізнесмен та філантроп Говард Баффет.

Про це повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов, передає «Слобідський край».

«Наша спільна зустріч відбулася в листопаді, і вже днями Харківська область отримала партію потужної електрогенеруючої техніки. У комплекті гуманітарної допомоги також — обладнання для сервісного обслуговування дизельної техніки», – сказав Олег Сигнєгубов.

За його словами, ці генератори забезпечуватимуть роботу об’єктів критичної та соціальної інфраструктури в регіоні під час відключень електроенергії, які виникають у результаті збройної російської агресії.

Крім того, від американських друзів Харківська поліція отримала 4 сучасні мобільні ДНК-лабораторії ANDE 6C та 300 чіпів до них, які всього лише за 100 хвилин проводять аналіз ДНК- зразків та зберігають їх, як на флешку.

Генератори передав Говард Баффет в Харкові. 2022

Нагадаємо також, що 18 потужних генераторів отримала Харківська область від Міжнародного комітету Червоного Хреста. Кожен з них може покривати потреби великої лікарні.  Днями регіон отримає ще 8 таких генераторів.

Нагадаємо також, що нещодавно Зачепилівська громада Харківської області отримала потужний генератор для забезпечення електроенергією всіх корпусів центральної лікарні в селищі Зачепилівка.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко