Харківська область отримає 16 генераторів від Червоного Хреста

18.12.2022 15:51 Новини
В Харківську область доставили першу партію генераторів від Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Як пише «Слобідський край», про це розказав начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За словами Олега Синєгубова, 8 генераторів вже прийшли в область, наступну партію чекають протягом наступного тижня.

«Ми отримали чергову партію потужних генераторів на 150 кВт. Після обстрілів нам необхідно відновлювати електропостачання і саме така техніка сьогодні потрібна. Зараз значна партія буде спрямована саме на громади, зокрема на деокуповані території», – сказав начальник ХОВА.

Харківська область, генератори від Червоного Хреста

Заступник голови субделегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста Ашот Астабацян нагадав, що наприкінці листопада вже передавали 10 генераторів.

«Раніше Міжнарожний Комітет Червоного Хреста донував 10 генераторів. Зараз до цих генераторів також передали 10 причепів для мобільності приладів», – розповів Ашот Астабацян.

Нарагадаємо, у Харківській області Лозівське територіальне медичне об'єднання отримало новий генератор потужністю 150 кВт як альтернативне джерело живлення для стаціонару в селі Катеринівка.

Волонтерська організація «Український Благодійний Альянс» передала до декількох громад Харківської області генератори, які мають забезпечити електроенергією пункти обігріву, лікарні та критичну інфраструктуру.

Два генератори у вигляді гуманітарної допомоги передали центральній лікарні та терцентру селища Краснокутськ Харківської області.

Про головні новини Харківська область читайте на нашому сайті

Автор: Галина Гришко