Розпочав роботу благодійний фонд «Сталеві» Героя України Сергія «Волини» Волинського

29.05.2023 18:41 Суспільство

За ініціативою морпіха Сергія «Волини» Волинського в Україні створено благодійний фонд «Сталеві», покликаний допомагати бійцям морської піхоти, що знаходяться на фронті, а також пораненим, полоненим та їхнім сім’ям.

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на організаторів, презентація фонду відбулась 26 травня у Києві.

Основними напрямками діяльності «Сталевих» є організація збору мілітарної допомоги за запитами морських піхотинців, надання медичної допомоги бійцям, які потребують фізичної та психологічної реабілітації, а також допомога родинам морських піхотинців, що перебувають у полоні або втратили свої життя, захищаючи нашу Батьківщину.

У презентації фонду взяли участь побратими «Волини», які разом з ним воювали з окупантами та пройшли через російський полон. На заході були присутні дружина Сергія – Руслана Волинська та рідна сестра Героя України – Тетяна Харько, яка на прохання брата очолила роботу організації.

Також учасників презентації у відеозверненні привітав Сергій Волинський, який перебуває зараз у Туреччині.

«Пам’ятайте про тих, хто виборює право на свободу для майбутніх поколінь. Не вагаючись, віддавайте частину своєї душі тим, хто готовий віддати за вас своє життя», – сказав Сергій.  

Сергій Волинський, БФ «Сталеві», Київ

Нагадаємо, що Сергій Волинський командував підрозділом морських піхотинців під час оборони Маріуполя та став відомим в Україні і світі, завдяки своїм зверненням до світових лідерів, зокрема до президентів провідних країн, Папи Римського та Ілона Маска. 

Нагадаємо також, у середині травня під час футболу у Сахновщині зібрали понад 25 тисяч гривень для ЗСУ.  У березні молодь міста Зміїв на благодійному концерті збирала гроші для бійців.

У Кегичівській громаді на благодійному концерті «Вистояли – переможемо» зібрали кошти на шість прально-сушильних машин для облаштування пересувного прального комплексу.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті

Автор: Галина Гришко