Соціальний безоплатний автобус курсує Донецькою громадою

11.02.2022 12:00 Суспільство
За день роботи пільговий автобус у Донецькій громаді Харківської області робить 14 виїздів по колу зупинок, зазначених у маршруті.

Регулярний пільговий автобус курсує по населених пунктах Донецької громади, враховуючи розклад руху електричок. Безоплатно на цьому транспорті можна дістатися до села Андріївка, села Шебелинка та місцевої залізничної станції, селища міського типу Донець.

Андрій Дьяченко

 – У Донецької громади була проблема – автобусні маршрути були збитковими. І навіть компенсація пільгових перевезень не надавала можливості якісно здійснювати послугу перевізникам. За ініціативи голови Донецької громади Анатолія Наздрачова було розроблено програму безкоштовних пільгових перевезень «Соціальний автобус». Соціальний автобус розпочав курсувати кільцевим маршрутом, охоплюючи всі населенні пункти громади. Проїзд у соціальному автобусі – безоплатний, як для жителів громади, так і для її гостей, – розповів «Слобідському краю» начальник відділу житлового комунального господарства, транспорту та благоустрою Донецької територіальної громади Андрій Дьяченко

Автобус розпочинає перший рейс о 4:20 ранку, а закінчує рух о 21:25. За день роботи пільговий автобус робить 14 виїздів по колу зупинок, зазначених у маршруті. Розклад руху соціального автобуса регулярно переглядається: враховують потреби населення та зміни в розкладі електропоїздів.

Весь рух автобуса: час виїзду, зупинки, простої – контролюються сучасною навігаційною системою. Що забезпечує контроль маршруту і надає можливість реагувати на можливі скарги щодо запізнення або відсутності на маршруті транспорту.

автобус

Щоб жителі Донецької територіальної громади мали змогу безкоштовно пересуватися між населеними пунктами автобусом, із бюджету було виділено 1,3 мільйона гривень.

Як пояснив «Слобідському краю» Андрій Дьяченко, маршрут ще «накатується» і в ньому можливі зміни. Але вже є розуміння того, що такий транспорт користується попитом у громаді. На сьогодні навіть виникає питання щодо запуску ще одного рейсу.

Автор: Юлія Пономаренко