Спалах отруєння в Харкові: до лікарень потрапили 25 людей

17.06.2021 15:30 Суспільство
19 дорослих і шестеро дітей госпіталізовані в лікарні Харкова з гастроентероколітом. Про це 17 червня повідомили в обласному лабцентрі.

Як повідомили в Харківському обласному лабораторному центрі, дані про отруєння надійшли від закладів охорони здоров'я. Станом на 12 годину 17 червня до Харківської міської клінічної лікарні № 31 і Міської дитячої лікарні № 19 з захворюванням середнього ступеня важкості потрапили 25 осіб: 19 дорослих і шестеро дітей. Усі вони мешканці Харкова.

Захворілі госпіталізовані та перебувають на стаціонарному лікуванні. Попередній діагноз – гастроентероколіт, середнього ступеня важкості.

Читайте також: Неякісні продукти і антисанітарія кухні: що стало причиною отруєння дітей в Дергачах

Медики після первинного опитування з'ясували, що захворілі пов’язують своє захворювання з вживанням готових страв у закладах громадського харчування м. Харків.

З метою локалізації та ліквідації спалаху, встановлення причин виникнення, факторів та шляхів передачі інфекції, джерела можливого інфікування організовано та проводиться епідеміологічне розслідування та протиепідемічні заходи.

Автор: Тамара Кіч