Спрогнозувати тривалість відключень світла неможливо – Харківобленерго

30.11.2022 12:17 Суспільство
Тривалість відключення електроенергії у споживачів Харківської області залежить від того, як швидко вдасться провести ремонтні роботи та відновити баланс в мережі.

Роз’яснення щодо відключень надали в АТ «Харківобленерго».

«На жаль, в ці дні ми не можемо точно до години вказати періоди відключень, адже рішення про обмеження приймаються диспетчерами "Укренерго" у режимі реального часу, виходячи із ситуації в мережі. Сім'ї енергетиків та самі працівники енергетичної сфери так само потерпають від відключень електроенергії, як і ви. І так само не знають, скільки ще знадобиться часу на відновлення балансу в енергетичній системі», - йдеться у повідомленні.

Енергетики звернулись до жителів області з проханням не дзвонити на всі можливі номери, щоб дізнатися, коли буде світло, бо точної відповіді на ці питання немає.

«Все залежить від того, як швидко вдасться провести ремонтні роботи та відновити баланс в мережі, а це далеко не завжди можна спрогнозувати. Хочемо запевнити, що наразі сили енергетиків всієї країни націлені на вирішення питань з передачею та розподілом електричної енергії», - кажуть енергетики.

Також у «Харківобленерго» підкреслили, що ці відключення - не планові ремонти, а надзвичайна ситуація, з якою Україна зіткнулась вперше в історії.

 «Будь ласка, наберіться терпіння і довіртеся професіоналам. Світлі часи обов'язково настануть! І в цьому буде заслуга не тільки енергетиків, а кожного з вас!», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, щоденно та цілодобово працює кол-центр АТ «Харківобленерго». Споживачі можуть звернутися за номерами (057) 34-24-413, (067) 23-40-413, (063) 05-40-413, (050) 05-40-413.

Нагадаємо також, що прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що ситуація з електропостачанням в Україні складна, є дефіцит електроенергії, але Укренерго має можливості вмикати світло на 5-6 годин на день усім споживачам.

Графік погодинних відключень світла в Харківській області 28 листопада по 4 грудня опубліковано на головній сторінці офіційного сайту АТ «Харківобленерго».