Швейцарці побачили, що робиться у харківській спецшколі (відео, фото)

05.11.2023 17:04 Суспільство
Фото: пресслужба Харківської облради Фото: пресслужба Харківської облради

Швейцарські партнери приїхали подивитися, на що витрачаються їхні гроші.

Як повідомляє «Слобідський край», у Харкові відновлюють спецшколу імені Короленка на Сумській, 55. У відновленні школи бере участь Швейцарія. Іноземні партнери виділили 8,3 млн грн на відновлення систем опалення, водовідведення та водопостачання. Швейцарці побували в школі та оглянули хід робіт.

Один з корпусів школи є пам'яткою архітектури

Проєкт реалізується відповідно до Договору щодо відновлювальних робіт, підписаного між Дирекцією з питань розвитку та співробітництва Федерального департаменту закордонних справ Швейцарської Конфедерації в особі директора Швейцарського бюро співробітництва Андреаса Хубера, голови офісу Гуманітарної допомоги Посольства Швейцарії в Україні Ліу Форнари, директора КЗ «Харківська спеціальна школа імені В. Г. Короленка» Олександра Білоусова, голови Наглядової ради ПАТ «Трест Житлобуд-1» Олександра Харченка, повідомили у Харківській обласній раді.

– Важливо, що з відновленням системи опалення фахівці встигають до холодів. Я дуже вдячна кожному, хто включається у вирішення проблем регіону, процесів відновлення. Спільними зусиллями ми можемо досягти гарних результатів. У цей складний час будь-яка допомога – на вагу золота, – сказала голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

У школі займаються незрячі діти. Це єдина школа такого профілю на сході України. Тут займаються діти не тільки з Харківської області, а й ще з 13 регіонів України,

У березні 2022 року будівля школи постраждала від обстрілу. Один із постраждалих корпусів – пам'ятка архітектури. 

У школі тривають відновлювальні роботи

Нагадаємо, швейцарська організація Helvetas Swiss Intercooperation допомагає деяким пільговим категоріям у місті Дергачі частково відновлювати свої домівки, що постраждали внаслідок бойових дій.

Нагадаємо також, що у Харківській області сума компенсацій за програмою єВідновлення сягнула понад 229 мільйонів гривень. 

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Олег Артаєв