Спецшколу в Харкові допоможуть відновити швейцарські партнери

29.08.2023 09:19 Влада
Джерело: Харківська обласна рада Джерело: Харківська обласна рада

На відновлення систем опалення, водовідведення та водопостачання пошкодженої росіянами спецшколи ім. В. Короленка у Харкові виділять 8,3 мільйона гривень.

Як повідомляє медіа «Слобідський край», у березні 2022 року через ворожі обстріли руйнувань зазнала Харківська спецшкола ім. В. Короленка. Наразі у закладі планують відновити системи опалення, водовідведення та водопостачання. Договір про проведення відновлювальних робіт було підписано між Дирекцією з питань розвитку та співробітництва Федерального департаменту закордонних справ Швейцарської Конфедерації в особі директора Швейцарського бюро співробітництва Андреаса Хубера, а також головою офісу Гуманітарної допомоги Посольства Швейцарії в Україні Ліу Форнари, директором КЗ «Харківська спеціальна школа імені В. Н. Короленка» Олександром Білоусовим та головою Наглядової ради ПАТ «Трест «Житлобуд-1» Олександром Харченком. На ці роботи планується спрямувати 8,3 мільйона гривень.

Усі інженерні системи планують відновити в трьох корпусах закладу, один з яких є пам’яткою архітектури. За словами голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко, щоб заклад пережив зиму, роботи необхідно закінчити до настання холодів.

– До процесів відновлення регіону залучаємо не лише бюджетні кошти, але і фінансову підтримку міжнародних партнерів, які нам довіряють. Яскравим прикладом є системна співпраця зі швейцарською стороною. У грудні минулого року за сприяння Гуманітарного офісу при Посольстві Швейцарії було встановлено майже тисячу вікон у житлових будинках міста Ізюм. Довіра партнерів лише підкреслює категоричну нетерпимість Харківської обласної ради до будь-яких корупційних проявів. Я дуже вдячна справжнім друзям Харківщини за цю допомогу, яка в цих складних для регіону умовах є безцінною, – наголосила Тетяна Єгорова-Луценко.

Як зазначила голова обласної ради, у спецшколі ім. Короленка також відбувається заміна пошкоджених вікон. Ця робота проходить у рамках віконної програми американської організації Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Howard G Buffett Fondation (HGBF). За допомогою харківської компанії AES-Group тут установили понад 200 сучасних вікон. Найближчим часом планується знайти кошти на проведення внутрішніх робіт у будівлях закладу.

Нагадаємо, у Харківській області сума компенсацій за програмою єВідновлення сягнула понад 229 мільйонів гривень. 1377 заявників вже отримали грошову допомогу для дрібного ремонту житла. Раніше ми писали, що в офтальмологію Харківської обласної лікарні планують закупити сучасне обладнання. Нагадаємо, у серпні на Харківщині проєкти-переможці обласних конкурсів отримають співфінансування. 

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Тася Руднєва

Теги: