У бойових умовах прийняв командування ротою: боєць ТрО про бойовий шлях

19.05.2023 11:51 Суспільство
Фото: Харківська окрема бригада ТРО Фото: Харківська окрема бригада ТРО

Микола з позивним «Кіпіш» народився на Полтавщині. У серпні 2014-го з великими перешкодами добився, щоб його записали в артилерійський дивізіон 92-ї бригади ЗСУ. Понад рік воював на Луганщині під містом Щастя. Каже, з АТО повернувся з безцінним досвідом і красунею дружиною.

Історію військовослужбовця кореспонденту медіа «Слобідський край» розповіли у Харківській окремій бригаді сил територіальної оборони.

У 2015 році чоловік оселився в Харкові. Після початку повномасштабної війни потрібно було терміново евакуювати родину дружини зі Щастя. Так пролетіли три дні, а вже 27 лютого Микола пішов у Харківський окремий батальйон територіальної оборони.

«У Бахмутському районі було найважче. Мій окоп був у 50 метрах від стратегічного об’єкта. Обстрілювали дуже потужно, найстрашніше – коли атакує авіація», – розповідає Микола.

Коли був поранений командир роти, старший сержант «Кіпіш» у бойових умовах прийняв командування ротою.

«Бліндаж контрольно-спостережного пункту роти був добре пристріляний. Черговим обстрілом знищили склади БК і медикаментів. Через кілька годин після того, як рота вийшла на ротацію, у повітря злетів і бліндаж КСП, але там вже нікого не було», – каже військовий.

Рота Миколи побувала в Курдюмівці, Дружбі, Кліщіївці, Іванівську. Військовий каже, що важко було всюди, але кожен із захисників знає, заради чого воює.

«Я першим оглядав нові позиції. Треба кожному солдату визначити його сектор вогню. Було непросто. Ми робимо Історію. Я ще у 2014 році зрозумів наш народ, знав, що люди піднімуться. Ворог за один день зробив те, чого я не зміг зробити за кілька років. Моя дружина перейшла на українську мову, почала вивчати культуру і традиції. Моє життя теж змінилось – живу одним днем, отримую від життя максимальне задоволення, припинив звертати увагу на негатив. Ми обов’язково переможемо, у нас немає іншого шляху», – зазначає боєць.

Раніше ми розповідали історію водія, який замість рейсу в Європу обрав лави Нацгвардії. А також про Сергія з позивним «Сивий».

Ми також розповідали про Фею, яка рятує життя гвардійців на передовій.

А також про офіцера Нацгвардії, який розповів про бої на Кремінському напрямку.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко