У Харкові за січень зареєстрували бізнес 840 фізичних осіб – підприємців

15.02.2023 11:59 Суспільство
Станом на 1 лютого кількість фізичних осіб – підприємців у місті Харкові склала 119 494 особи.

Про це повідомляє пресслужба Харківської міської ради, передає «Слобідський край».

За інформацією Головного управління Державної податкової служби в Харківській області, на початок року працювало 119 743 особи.

Чимало обмежень та перешкод для розвитку підприємницької діяльності створюють воєнні дії. Так, протягом січня припинили діяльність 1003 фізичні особи – підприємці. Перемістили бізнес з Харкова та змінили свою податкову адресу на іншу область або територіальну громаду 28 фізичних осіб – підприємців. Водночас, за даними Головного управління ДПС у Харківській області, протягом січня виявили бажання почати власну справу та офіційно зареєстрували бізнес 840 фізичних осіб – підприємців.

У Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку зазначили, що підприємці відіграють ключову роль у спільній боротьбі проти агресора та забезпечують надійний економічний тил міста Харкова.

Нагадаємо, у Харкові відсутній дефіцит на продукти, питну воду та гігієнічні засоби. В місті повністю або частково відновили роботу всі торговельні мережі, працюють близько 390 аптек та 45 ринків із 53. Загалом роботу відновили близько 80 % від довоєнної кількості супермаркетів.

Нещодавно у Харківській міській раді розповіли, що планують змінити у місті після перемоги. Зараз розпочався перший етап внесення змін до Генерального плану міста – проведення містобудівного моніторингу.

Нагадаємо також, що за підсумками 2022 року найбільше податкових відрахувань надійшло від галузей державне управління й оборона, обов'язкове соціальне страхування, які становили 30,7 % у загальному обсязі надходжень, або в 3,1 раза більше, ніж у 2021 році.

Більше новин міста Харків читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко