Усією страйкбольною командою пішли захищати Україну: боєць ТрО про війну

17.05.2023 11:22 Суспільство
Фото: Харківська окрема бригада ТРО Фото: Харківська окрема бригада ТРО

Владислав з позивним «Кан» – енергійний та життєрадісний чоловік. Він народився в Харкові, з 12 років займався пейнтболом, виступав на чемпіонаті України. Згодом перейшов у страйкбол, сформував свою команду, досяг певних успіхів. З початку війни всією командою вони пішли захищати Україну.

Історію військовослужбовця кореспонденту медіа «Слобідський край» розповіли у Харківській окремій бригаді сил територіальної оборони.

«25 лютого я пішов у ТрО. Дружина запитала, чи впевнений я у своєму рішенні. Відповів, що в мене немає варіантів. Дружина не поїхала в евакуацію, залишилась у Харкові», – розповідає Влад.

Чоловік зізнається, що спочатку було страшно, але це тільки допомагало в боротьбі з ворогом.

«Мені потрібна була зброя, щоб захищати свій дім, свою родину. Я хотів, якщо померти – то як воїн, зі зброєю в руках. Страх був, але не той, що викликає паніку, а той, що мобілізує. Він виправляє всі твої емоції, ти стаєш холодним, робиш усе без помилок. Страх переробляється в адреналін, а адреналін тобі допомагає»», – каже чоловік.

Відмінною особливістю української армії, на думку «Кана», є ініціатива та «пластичність», саме це дозволяє перемагати такого потужного ворога. Влад розповідає, що були випадки, коли він підходив до командира артилерійського підрозділу й вони разом корегували вогонь по російській армії. Тобто комунікація була не через низку посередників, а напряму.

Військовий каже, що безпілотники повністю змінили уявлення про ведення бойових дій. Для нього кожен такий апарат – це як домашній улюбленець. Влад пам’ятає всі свої втрачені дрони.

«Перший дрон у мене з’явився ще в Харкові, це був mini. Відтоді я почав усе вивчати, що було в доступі. Зрозумів, що майбутнє – за БПЛА, і це ключ до нашої Перемоги. Раніше було, що піхота – цариця полів, артилерія – боги війни, а тепер з’явилася нова потужна, ефективна сила. Дрони – це розвідка й вогневе ураження. Але я не розумію, коли їх витрачають на поодиноких росіян – вони цього не варті. Орки не шкодують боєприпасів на операторів дронів. Летить усе: касети, снаряди, «гради». Був випадок, коли по мені прилетів 152-й калібр за хвилину після підйому дрона», – ділиться боєць.

Незабаром у Влада народиться дитина. А після війни він мріє відвідати із сім’єю український Крим.

Ми також розповідали про Юрія – кіборга-водія, який ніколи не відмовляється виконувати найскладніші завдання і завжди зберігає почуття гумору, на фронті ходять байки.

Раніше ми розповідали про Сергія з позивним «Сивий». Та про Фею, яка рятує життя гвардійців на передовій.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко