В Харківській області «Укрпошта» відновила роботу майже в усіх звільнених населених пунктах

16.05.2023 18:52 Суспільство

«Укрпошта» поновила свої послуги у понад 500 деокупованих населених пунктах Харківської області.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу Харківської ОВА.

75 стаціонарних та 18 пересувних відділень поштової служби «Укрпошта» працюють у 532 декупованих населених пунктах, що становить приблизно 94% від усіх територій, що були звільнені у ході контрнаступу ЗСУ.

Так, у селі Петрівське Балаклійської громади 3 травня розпочало роботу стаціонарне відділення «Укрпошти», яке було зачинене з початку війни. Тут поштове відділення зазнало незначних ушкоджень, що дозволило відремонтувати його в стислий термін і з мінімальними затратами людських і матеріальних ресурсів.  

Загалом внаслідок збройної агресії рф було пошкоджено або повністю зруйновано щонайменше 67 відділень поштового зв'язку у звільнених громадах.

Часткові відновлювальні роботи вже проведено у відділенні в Балаклії. Крім того, «Укрпошта» встановила два мобільних офіси замість зруйнованих відділень у Циркунах і Липцях.

Нагадаємо, у квітні «Укрпошта» відновила надання своїх послуг ще в 14 населених пунктах на деокупованій території Чугуївського району. Так, послуги відновили у селищах Вільча та Білий Колодязь, селах Вовчанські Хутори, Волохівка, Іванівка, Стариця, Юрченкове, Петропавлівка, Новоолександрівка, Бугаївка, Шевченкове Перше Вовчанської громади. А також – у селах Гонтарівка, Томахівка та Хотімля Старосалтівської громади.

Нагадаємо також, що зараз у відділенні «Укрпошти» № 1 міста Харків можна здати старі лампочки розжарювання та отримати нові LED-лампи.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко