Жителі Харківщини обміняли понад півтора мільйони лампочок

16.05.2023 17:21 Суспільство

В Харківській області завершується програма з обміну ламп розжарювання на світлодіодні.

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на пресслужбу Харківської ОВА, жителі області обміняли 1 мільйон 604 тисячі лампочок.

Майже 1 мільйон ламп розжарювання уже утилізовано, розповіла заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська розповіла.

«Усього в регіон надійшло 1 мільйон 798 тисяч LED-ламп. Видати залишилося ще 194 тисячі ламп. Попит серед населення зменшився, тож було вирішено залишити одне відділення «Укрпошти», де ще можна обміняти лампи», – сказала вона.

Зараз здати старі лампочки розжарювання та отримати нові LED-ламп можна у відділенні поштового зв’язку № 1 міста Харків. Жителі, які ще не встигли отримати лампи, мають можливість зробити попереднє замовлення в застосунку «Дія».

Для обміну потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код (РНОКПП) та лампи. Обміняти можна до 5 ламп старого зразку з будь-яким цоколем на таку саму кількість LED-ламп.

Нагадаємо, за минулий тиждень у Харківській області сапери знищили понад 700 вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо також, що в Харківській області безоплатну правову допомогу жителям надають юристи громадської організації «Сила Громади» в межах нової ініціативи «Твій Захист».

Раніше ми повідомляли, що у Харківській області підтримку ВПО включили до обласної програми соціального захисту.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко