На Харківщині заборонили відвідувати понад 700 кладовищ: список

06.04.2023 17:53 Суспільство

Через високу мінну небезпеку на деяких територіях Харківської області під час Великодніх свят заборонено відвідування кладовищ.

Відповідне рішення ухвалили в ході засідання Ради оборони Харківської області та Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє «Слобідський край».

«Рішеннями місцевих органів влади у тісній співпраці з підрозділами ДСНС та Нацполіцією визначено перелік цвинтарів, які заборонено відвідувати під час Великодніх свят. Першочергово це стосується тих населених пунктів, які перебували під тимчасовою окупацією та де відбувалися активні бойові дії», – зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

З повним переліком небезпечних цвинтарів можна ознайомитися за посиланням.

Обмеження на пересування громадян під час комендантської години у Великодні свята залишаться без змін і діятимуть з 23:00 до 05:00 години.

Раніше повідомлялося, що весною через мінну небезпеку кількість постраждалих може зрости.

Нагадаємо, у Харківській області з 23 до 29 березня сапери обстежили та розмінували 31,3 кілометра доріг, 2,9 кілометра газопроводів, а також обстежили 10 об’єктів. Загалом за цей період знищено 2017 вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, росіяни дуже щільно замінували Харківську область. Наразі на масштабне розмінування не вистачає спеціальної техніки та підрозділів.

Головні новини Харківська область читайте в нас на сайті.

 

Автор: Ксенія Карпенко